babykamer
baby

Slaap(kamer)tips voor kids

Kijk, ik ben allesbehalve een slaapcoach, maar ik ben wel een moeder van een zoon van twee jaar, dus ik heb wel wat in de praktijk geleerd.

Mijn handige bevindingen zijn:

  • – Zorg dat de kinderkamer lekker donker is. Frenkie heeft echt verduisterende gordijnen. 
  • Hij komt nu wel op een leeftijd dat hij graag ook nog even wil ‘lezen’ en dus hebben we een klein stekkerlichtje.
  • Het hoest-en-proestseizoen is weer begonnen, dus er ligt ook weer een stapel boeken onder de voorste pootjes van het ledikant, dan ligt hij iets meer rechtop en is er minder kans op kuchen. Mijn vriend Ward kiest dan voor voetbalboeken, in de hoop dat de lettertjes zullen doorstralen. 
  • Wat ik ook doe in het hoest-en-proestseizoen is: een flesje met water in de hoek van het bedje zetten, dan kan hij ‘s nachts zelf een slokje nemen. 
  • Houd je (enigszins) vast aan een ritueel. Dat hoeft, als je het mij vraagt, heus niet zo uitgebreid te zijn. Bij Frenkie is dat: pyjama aan, tanden poetsen (met frisse tegenzin), boekje lezen op de bank, slaapzak aan, gordijnen dicht, (sinds kort) een klein lampje aan en naar bed. Dat boekje op de bank is essentieel voor hem, anders wordt hij boos (en terecht!).
  •  Is het nou te koud of te warm? Hoe vaak heb ik me dat wel niet afgevraagd. Oplossing? Een kamerthermometer kopen, dan twijfel je nooit meer.

Deze post is geschreven in samenwerking met Beter Bed. Op hun website kun je nog veel meer kinderslaaptips vinden. 

Lees hier over handige slaaptips voor jezelf.

Geschreven door: Jet van Nieuwkerk