Couscous van bloemkool met feta
Recepten

Couscous van bloemkool met feta

Door bloemkool ragfijn te malen, maak je er een soort couscous van. Net als bij echte couscous kun je er vervolgens van alles doorheen mikken. Deze couscous van bloemkool met feta is bij mij favoriet.

Dit heb je nodig
Voor 4 personen 

1 bloemkool
1 plak feta (± 150 gram)
1 pluk verse munt
1 pluk verse koriander
1 pluk verse bladpeterselie
75 g rucola
1 grote rode ui, in dunne ringen
1 handje gezouten noten naar keuze, grofgehakt 
3 el olijfolie
1⁄2 citroen, sap
zeezout en grove peper 

Zo maak je het 

Snijd de bloemkool tot roosjes en stop ze in de keukenmachine of hakmolen. Maal fijn totdat er een soort ‘couscous’ ontstaat. Stort in een leuke schaal. 

Hak de verse kruiden en rucola heel fijn en meng door de bloemkool. Fruit de ui heel langzaam in de koekenpan totdat de ringen slap en glazig zijn en voeg daarna ook toe aan de couscous. 

Doe de nootjes bij de couscous van bloemkool met feta. Maak een dressing van olijfolie, citroensap en zout en peper en meng door de couscous.

Tip: ook lekker met stukjes tomaat, courgette en olijven.

De smaak te pakken? Klik hier voor een plaattaart met venkel en geitenkaas. Meer salades vind je in ‘Uit huis met Jet‘.

Geschreven door: Jet van Nieuwkerk