Date plekken in Parijs
Parijs

Romantische dateplekken

Midnight in Paris, Funny Face, Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain: Parijs vormt het ideale decor voor een romantisch liefdesverhaal. En mensen lijken hier maar al te graag regisseur te zijn van hun eigen liefdesverhaal. Toeristen die een weekendje in de city of love doorbrengen, maar ook Parijzenaren die niet van elkaar af kunnen blijven zie je overal. En geef ze eens ongelijk. De smalle, verstopte straatjes, de bijna melancholische gebouwen en de door kaarsen verlichte knusse restaurantjes; zelfs de meest nuchtere types worden niet níet geraakt door de romantiek van de stad.

Het is eigenlijk gewoon de ideale datestad. Ronddwalen door de stad is natuurlijk al romantisch genoeg, maar als je er echt wat van wil maken, bezoek dan even deze plekken.

Een rustige en romantische wandeling op de Promenade Plantée

Zoals gezegd is Parijs natuurlijk het ideale decor voor een romantische wandeling. De (avond)wandelingen langs de Seine zullen nooit vervelen, maar mocht je wat anders en iets rustigers willen, ga dan naar het magische Promenade Plantée. Dat is misschien wel het meest bijzondere ‘park’ in Parijs. Vroeger was dit een oud spoorwegviaduct, maar nu is het een supergroen park met hier en daar vrolijke graffitikunstwerken. Het is grappig om Parijs vanaf deze hoogte te observeren.

Breng je liefde onder woorden in welke taal dan ook bij Le mur des je t’aime

Een muur kan symbool staan voor het scheiden van dingen, maar in de city of love staat een muur voor iets heel anders. Op Le mur des je t’aime staat op een tegeltjesmuur 311 keer in 250 verschillende talen ‘ik hou van jou’ geschreven. Natuurlijk altijd leuk om samen onze eigen Nederlandse ‘ik hou van jou’ te zoeken. 

Bezoek een paardenrace op de Hippodrome de Longchamp

Mocht je op zoek zijn naar iets origineels en iets wat je niet zo snel als date doet, ga dan naar Bois de Boulogne om een paardenrace te bezoeken. Pak je over-the-top hoed en lange zwierige jurk in en geniet van de paardenraces, terwijl je nipt aan je rosé. Mocht je het allemaal wat te prijzig vinden, kijk dan op de site voor de speciale gratis avonden (onder andere de ‘Soirées Afterworks’). Dat zijn de wat meer low key (gratis) paardenraceavonden die de vibe van een donderdagmiddagborrel en een minifestival hebben. 

Kijk een film in een bijzondere bioscoop

Parijs kent nogal wat druilerige dagen. Mocht je net de pech hebben en op zo’n dag in Parijs zijn: niet getreurd. Je romantische weekend valt echt niet in het water. Schuil in één van de bijzondere en adembenemende bioscopen. Zo is de prachtige art deco grande salle (grote zaal) van Le Grand Rex, de grootste bioscoopzaal van Europa. Le Louxor is ook in een art deco-stijl ingerichte bioscoop en is daarbij helemaal geïnspireerd op Egypte. En als je echt iets intiems wilt, ga dan naar Le Desperado. Deze bioscoop heeft één zaal en ze spelen er zowel Franse als Engelse klassiekers uit de jaren ’60. Let er wel even op dat Fransen films nasynchroniseren. Ga dus altijd voor een film waar ‘v.f.’ (version Française) bij staat.

Geniet van stand-up comedy bij Le Paname Art Café

Voor deze moet je Frans wel on point zijn, maar als dat het geval is, is dit een bezoek waard. Nabij République vind je Paname (de bijnaam van Parijs) Art Café. Hip Parijs verzamelt zich hier om heerlijk te lunchen of te dineren om vervolgens naar de stand-up comedyshow in de kelder te gaan. Mocht voor jou werk en romantiek hand in hand gaan: Paname Art Café is stiekem ook een erg fijne werkplek. 

Sluit je avond af in een jazzbar

Als je er dan na een hele dag romantische slenteren nog geen genoeg van hebt, bezoek dan één van de vele jazzbars in Parijs. Er zijn heel wat intieme en elegante plekken te vinden in de stad. Een paar heel bekende zitten aan de Rue des Lombards, zoals Le Baiser Salé en Le Duc des Lombards. Als je voor een romantische oude setting wil gaan, ga dan naar Le Petit Journal Saint-Michel. Het lijkt hier of de tijd heeft stilgestaan. Mocht je een wat hippere en meer alternatieve inslag willen, reis dan naar het rauwe La Gare, een oud treinstation waar nu live optredens worden gehouden. 

Lees hier waar je de beste cocktails van Parijs drinkt.

Geschreven door: Isabelle Schulz 

Geschreven door: Britt Reurekas