restaurants in Parijs
Parijs

Leukste restaurants (deel 2)

Aan ‘Restaurants in Parijs deel 1’ durf ik niet te komen, want dat artikel wordt zo ongelofelijk vaak gelezen en het staat ook nog eens ergens bovenaan in Google. Een deel 2 is absoluut geen overbodige luxe, want om eerlijk te zijn wordt het ook een beetje een oude lijst (met alleen maar leuke restaurants, dat wel, maar veel wordt ook steeds drukker) en Parijs zit niet stil. Ik ontdekte er nieuwe restaurants, maar geef je ook gouwe ouwe waar je je echt een Parisienne voelt.  

Le Servan

Een Franse moderne bistro. Heel erg goed, heel erg schattig. Hoogstaand koken, maar heel toegankelijk, dus niet chic. Op de kaart staan klassieke Franse gerechten maar wel hip gereserveerd. Je kunt er ook gerechten met Aziatische invloeden bestellen. Superdeluxe mooie bordjes en verder is er gezellige en aardige bediening. Om de hoek van dit restaurant zit een erg grappig museum: L’Atelier des Lumierès (lees daar hier meer over). Oók om de hoek zit Chez Lui, leuk om te lunchen, én wijnbar La Buvette, allebei een tip.


https://www.leservan.fr, 32 rue Saint Mau

Brasserie Le Comptoir

Een traditioneel Frans restaurant. Je kunt er niet reserveren, maar even in de rij staan is echt niet erg. Of kom gewoon op tijd, dan ben je zeker van een tafel. Het zit op een druk gezellig pleintje met nog twee andere goede brasseries, dus als Le Comptoir geen plek heeft zit je ertegenover net zo goed. Op de hoek van het plein zit een poepiechique ijszaak (bijna vier piek voor een bolletje, ik heb het gewoon gedaan). En ga eigenlijk maar sowieso extra vroeg naar deze buurt want er is veel te zien, maar doe het vooral om even door Jardin du Luxembourg te lopen. Parijs op z’n best.

https://camdeborde.com/en/restaurants/brasserie-le-comptoir 5, Carrefour de l’Odéon

Bofinger

Tja, Parijser kan denk ik niet. Bofinger is een giga grote brasserie vlakbij de Bastille en één van de leukste restaurants in Parijs. Vraag een tafel beneden, boven oké oké, maar beneden is veel meer te zien. Dit restaurant vind ik sensatie: rode leren banken, spiegels, swingende obers, schalen fruits de mer én zuurkool. En néém die zuurkool! Er wordt aan tafel geflambeerd als je crêpe suzette bestelt of een steak met pepersaus en elk restaurant dat dat nog doet moet voor altijd blijven bestaan.

https://www.bofingerparis.com/nl/ 5-7, rue de la Bastille 

Oyster Club

Hier moet je langs lopen. Letterlijk, want reserveren doen ze niet (klein zaakie met terras), maar als je het weet te vinden wil je meteen naar binnen (of juist op het terras plaatsnemen en meteen een fles (bio)wijn bestellen). Oesters zijn er in soorten en maten, maar ook eet je hier kreeft met mayonaise maison, garnalen en een bordje octopus. Simpel en Bretons. Hier kun je ook makkelijk een klein gerechtje nemen en dan weer verder naar het volgende adres.

https://www.oysterclub.fr/ 15 Rue de Jouy 75004 Paris

Pause Café

Je kunt de hele dag terecht bij Pause Café: vanaf acht uur voor een koffie met een pain au chocolat, maar ook voor een simpele dagschotel als diner en alles daartussenin. Het is een van de vele plekken in de stad waar je gaat zitten en er niet meer weg hoeft omdat er eenvoudigweg zoveel te zien is. Wat loopt daar nu weer voorbij? Wie zou daar aan de overkant wonen? Heb je die mensen daar in die hoek gezien? En ondertussen bestel je nog een citron pressé.

https://pausecafe.paris/ 41 Rue de Charonne

Chez Paul

Even denk je dat je in een Frans openluchtmuseum bent binnengestapt, zo erg van vroeger is het hier. Geruite tafelkleedjes, een handgeschreven menu en piepkleine tafeltjes. Waarom heeft eigenlijk niet iedereen een alpinopet op? Maar dan kom je erachter dat je hier gewoon heel lekker kunt eten. Eten wat je vroeger at, pakweg honderd jaar geleden. En dat Chez Paul onveranderd nog jaren mee kan. 

https://chezpaul.com/, 13 Rue de Charonne

Geschreven door: Jet van Nieuwkerk