Raw chocoladetaart
Recepten

Raw chocoladetaart

Een lekkere snack hoeft niet áltijd vol met suiker of boter te zitten. Deze raw chocoladetaart is daar het bewijs van.

Dit heb je nodig

Voor de bodem:
100 gram amandelen
250 gram verse dadels (liefst grote en zachte, bijvoorbeeld Medjoul dadels)

Voor de chocolade:
100 gram rauwe cacao
160 ml ahornsiroop
200 ml gesmolten kokosolie
Het sap en de schil van twee sinaasappels

Zo maak je het

Begin met het maken van de bodem van de raw chocoladetaart. Maal de amandelen fijn in een keukenmachine. Voeg daarna de dadels (zonder pit!) toe. Mix totdat er een plakkerig deeg ontstaat. Druk het deeg in een taartvorm en zet die weg in de vriezer.

Om de chocoladetopping te maken stort je ook alle ingrediënten in de keukenmachine en meng je dat tot het mooi glad is. Laat het zeker 5 minuten mixen. Schenk het mengsel over de bodem en laat het een nacht in de ijskast opstijven. Versier de raw chocoladetaart met sinaasappelrasp en serveer.

Liever een toetje waar wél gewoon suiker in zit? Ziedeze citroen cake .