Deze plaattaart is zoooo gemakkelijk en zoooo lekker. Je kunt hier met vier mensen van eten óf je serveert het als klein snackje voor het eten of tijdens een borrel, dan snijd je het in kleine stukjes.
Dit heb je nodig voor de gekarameliseerde-uien-plaattaart
- 1 rol kant-en-klaar plaattaartdeeg
- 4 rode uien
- 50 g walnoten
- 100 g geitenkaas
- 1 hand dille
Zo maak je het
- Pel de uien en halveer ze. Gebruik de Multi Pro Go om er dunne halve ringen van te hakken. Of met de hand.
- Verwarm een flinke scheur olijfolie in een koekenpan. Bak de uien op laag vuur tot ze zacht zijn. Dit mag zeker 10 minuten duren. Hoe langer je fruit hoe zachter en zoeter.
- Rol het deeg voor de plaattaart uit op een bakplaat. Beleg het met de gekarameliseerde uien.
- Verdeel de walnoten en verkruimel de helft van de geitenkaas erover.
- Bak het deeg volgens de instructies op de verpakking.
- Garneer met de overgebleven geitenkaas en de dille.
Een andere plaattaart? Klik hier
Heel 2023 maak ik voor Kenwood elke maand een bakrecept, want bakken vind ik nou echt een lekker werkje. Van brood, tot gigantische taart en een groene frittata. Kijk voor meer bakrecepten