spinazie à la crème
Diner

Pasta met spinazie à la crème

Deze pasta aten wij vroeger ontzettend vaak, hij is zo lekker juicy door de spinazie à la crème, ik kon er wel een pan van op. En nu staat dit gerecht ook zeker drie keer per maand bij ons op tafel. Je kunt het (vega) gehakt ook weglaten. 

Dit heb je nodig
2 volwassenen + 2 dreumesen

  • olijfolie 
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 500 g (vegetarisch) rundergehakt
  • 500 g spinazie à la crème 
  • 100 g geraspte kaas
  • 400 g vlinderpasta (of andere pasta waarvan je weet: dat gaat op)
  • verse nootmuskaat

    Voeg alle ingrediënten direct aan je winkelmandje toe.

Zo maak je het

  • Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan. Fruit de ui en knoflook in circa 3 minuten glazig.
  • Voeg het gehakt toe en bak het rul. Voeg als het gehakt bijna gaar is de spinazie à la crème toe. Leg een deksel op de pan en laat even pruttelen op laag vuur (dan ontdooit de spinazie sneller). 
  • Voeg de geraspte kaas doe en roer totdat je een smeuïge saus krijgt. 
  • Kook ondertussen de pasta gaar en laat uitlekken in een vergiet. Dat de saus een beetje afkoelt is niet erg.
  • Breng de saus op smaak met nootmuskaat en zout en peper. 
  • Meng de gekookte pasta door de saus, goed alles door elkaar roeren en de pan mag op tafel. 

    Dit is een artikel in samenwerking met Iglo.
    Meer recepten?
Geschreven door: Jet van Nieuwkerk