glijmiddel
Blijmakers

Pas op dat je wel de goede gebruikt

Glijmiddel gebruikt niet iedereen. Tenminste, niet iedereen zégt dat-ie het in z’n nachtkastje heeft liggen. Het heeft namelijk iets taboeërigs. Alsof je het alleen maar nodig hebt als je niet opgewonden genoeg bent, daar, down under. Hou op zeg, dat hoeft helemaal niet, het is gewoon harstikke leuk en fijn en het kan je vrijpartij echt veel spannender maken, ook als je al in een zinderende stemming bent. Het is comfortabel, het heeft iets zeer opwindends en het is stimulerend voor beide partijen. En voor de echte avonturier kun je het ook gebruiken bij seksspeeltjes. 

Goed, nu zijn een hoop glijmiddelen op de markt en er is ook zeker verschil, want elk voordeel heb z’n nadeel en andersom, zullen we maar zeggen. 

Op waterbasis

Een glijmiddel op waterbasis is perfect voor algemeen gebruik. Deze soort glijmiddel kun je bijvoorbeeld goed gebruiken in combinatie met een condoom, maar ook onder de douche of tijdens orale seks. Het voordeel van een glijmiddel op waterbasis is dat het makkelijk schoon te maken is en niet irriterend op je huid. Dit is een goed en betaalbaar glijmiddel op waterbasis.

Op siliconenbasis

Dit geeft je het beste van twee werelden: het opwindende gevoel van olie en de veiligheid van op water gebaseerde glijmiddelen. Siliconen glijmiddelen, zoals deze ,  zijn waterproof en dus prima in gebruik in bad of onder de douche. Ze zijngeschikt voor langdurig gebruik en massages. Multifunctioneel.

Let op! Een siliconen glijmiddel kan niet worden gebruikt met speeltjes.

Op oliebasis

Dit heeft een extra dikke textuur. Leuk, want het zorgt voor een betere penetratie, maar er zijn ook nadelen. Olie (petroleum) kan de vagina irriteren en het maakt ook nog eens vlekken in je lakens. Let op! Olie en condooms of seksspeeltjes zijn géén goede match: de olie kan het materiaal van condooms of speeltjes afbreken. 

Bio & Vegan

Die kon natuurlijk niet achterblijven. Puur natuur, hartstikke bio en dierproefvrij, het bestaat. Het glijmiddel is gemaakt op waterbasis en door de extra hydraterende ingrediënten zorgt het ‘glijvermogen’, om het zo maar even te zeggen, ervoor dat je er behoorlijk lang plezier van kunt hebben tijdens een vrijpartij.

Meer lezen over seks? Lees hier over vrouwelijke hoogtepunten.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Easytoys.

glijmiddel