Parijs de buurt Pigalle
Parijs

Een van de betere omeletspots

Vraag mij niet naar mijn favoriete arrondissement, want ik kan niet kiezen. Dat geldt hetzelfde voor het feit dat ik je niet kan vertellen wat het beste restaurant van de stad is. Er zijn er zoveel. Ik doe meer aan fases; ik zit nu in de Rue des Martyrs-fase, een straat in de buurt die Pigalle heet. Hier wil je vooral niet met berehonger rondstruinen (of juist wel). Het is echt een boodschappenstraat met veel kaaswinkels, meer dan zes verschillende bakkers, groenteboeren en goede terrassen.

Nu mijn tip: Café Marguerite, in Rue des Martyrs uiteraard. Op deze hoek staat een tafeltje waarvandaan je een perfect zicht hebt op iedereen die voorbijkomt en waar je echt goede omelet eet. Nu gaat dat natuurlijk ook allemaal gepaard in combinatie met de plek, het weer, je gezelschap, maar het is gewoon een ontzettend leuke spot. De steak tartate bestel ik er ook graag. Die is zo lekker smeuïg en je krijgt vers gesneden frieten. Ik kan daar gemakkelijk een paar uur blijven zitten: echt heel Parijs loopt langs je neus.  Het is de plek buiten links naast de deur. Nu niet in paniek schieten als die tafel bezet is, want het is hoe dan ook een goed terras en die omelet blijft ook supergoed.

parijs
Het tafeltje links naast de deur bedoel ik.
  • Tip:

In Parijs mag je een croissant kopen (probeer maar te kiezen uit alle boulangeries) en die op een terras opeten (of dopen in je chocolate chaud). Moet ik nog wel aan wennen, maar het is heel gebruikelijk.

Adres Café Marguerite28 Rue des Martyrs, 75009 Paris

Lees hier waarom het 5de arrondissement zo leuk is.

Geschreven door: Jet van Nieuwkerk