Parijs
Parijs

De beste ontbijtplekken van de stad

In Parijs ziet voor mij het ontbijt er ook zo uit. Als ik tijd heb, eet ik in de morgen vaak snel een getoast boterham met rabarberjam en drink ik een kop thee. Maar vaker ren ik een boulangerie in voor een pain au chocolat of een croissant om nog even snel op te eten.

Je zou kunnen stellen dat het ontbijt in Frankrijk nog wat vluchtiger gaat dan in Nederland, maar het echte verschil zit ‘m in de lunch, daar neemt Frankrijk ruim een uur de tijd neemt voor, soms zelfs met een glas wijn. Met ontbijt word je wakker, lunch helpt je de dag door.

Dat betekent overigens niet dat je in Parijs niet uitgebreid en fijn kan ontbijten. Integendeel: er zijn een hoop fijne ontbijtplekken waar je rustig kan neerstrijken.

Nuance Café

Een ontzettend fijne plek in een levendige en familieachtige buurt in Parijs. Kom hier voor goede koffie en een relaxt ontbijt met jezelf of het hele gezin. De kaart wisselt regelmatig en heeft Mexicaanse en Aziatische invloeden. De pannenkoeken, zowel de hartige als de zoete varianten, zijn het perfecte ontbijtje om je dag mee te beginnen. Daarnaast hebben ze allerlei heerlijke, zelf gemaakte zoetigheden. Dit is overigens ook de ideale werkplek.

Coquelicot

Op Rue des Abbesses vind je tussen de toeristische zaken en mensenmassa’s Coquelicot. Bij Coquelicot ontbijt je echt op z’n Frans: een sneetje brioche of baguette met wat zoets erop en een heerlijk grote kom (ja: kom) koffie of thee. Als je een grote ontbijter bent, kun je gaan voor de uitgebreidere menu’s, waar je eitjes, vlees en groen bij krijgt. Geen kaas overigens, want dat eten Fransen doorgaans niet bij het ontbijt.

Maison Sauvage

Maison Sauvage, bedekt met prachtige bloemen en klimop, is niet te missen. Op druilerige dagen kun je binnen zitten, maar als het weer het toelaat is het zeker een aanrader om op het levendige terras plaats te nemen. Vergeleken met andere plekjes heb je hier een uitgebreide keuze voor het ontbijt en kun je onder anderen bagels, acai bowls en avocadotoast krijgen.

Café Marlette

In het negende arrondissement bevindt zich een plekje dat goed gevonden wordt door heel hip Parijs: Café Marlette. De ingrediënten die ze bij Café Marlette gebruiken zijn organisch en komen uit de regio. Van deze producten worden de heerlijkste dingen gemaakt in Marlette: scones, chocolate chip cookies en financiers. Een om zeker langs te gaan… En om bij terug te blijven komen.

Café Mirabelle

Café Mirabelle is een mooi en gemoedelijk plekje in het levendige elfde arrondissement van Parijs. Je kan voor het ontbijt een menu nemen waarbij je onder andere granola met vers fruit krijgt. Daarnaast kun je ook voor de vienoisserie gaan, verschillende soorten zoetige broodjes. Bekijk ook even alle prachtige en heerlijke patisserie die ze er hebben.

Café Berry

Café Berry noemt zichzelf ook wel het eerste wellness café van Parijs en als je naar hun menu kijkt, snap je waarom. In deze mooie pastelkleurige zaak kun je ontzettend gezond eten, en daarnaast ziet het er ook nog eens prachtig uit op je bord. Van alle ontbijtplekjes is dit de plek waar je heen gaat voor een relaxt en kalm momentje onder het genot van een heerlijke daily juice, voordat je Parijs onveilig gaat maken.

De boulangerie

Als je echt Frans wilt gaan, koop je eigenlijk een verse croissant bij een boulangerie. Je mag vaak je croissantje meenemen om op te eten op het terras van een cafeetje. Bestel een espresso of café au lait, dip je croissantje soms stiekem in je koffie en zie hoe Parijs langzamerhand om je heen aan het opstarten is. Ik kan mij geen beter begin van de dag voorstellen.

Meer Parijs zien? Meer Parijs -tips lees je hier.

Geschreven door Isabelle Schulz

Geschreven door: Redactie