parfum
Beauty

Zo blijft parfum langer zitten

Of je nou iemand bent die écht absoluut niet zonder parfum de deur uit kan of het vooral met feesten en partijen rijkelijk in het rond spuit, het fijnst is natuurlijk om het optimale uit dat kleine flesje te halen dat toch vaak zo snel leeg lijkt te gaan en niet dat de geur al na minder dan een halve dag nergens meer te ruiken is. Wij weten raad.

Op de blote huid

Parfum ruikt sterker als het warm wordt, daarom kun je dat het beste alleen op je huid spuiten en bijvoorbeeld niet op je kleding. Dat kan namelijk ook vlekken geven. Daarnaast kun je het beste sprayen op de pulspunten van je lichaam, oftewel de warmste en dunste plekjes. Dat activeert namelijk je parfum. Die plekken heb je achter je oren, in je nek, op je pols, de binnenkant van je elleboog, op je borst, je enkels en in je knieholte. Genoeg keuze!

Insmeren

Ja, ook de gesteldheid van je huid heeft invloed op hoelang je parfum blijft zitten. Spray je je luchtje op een droge huid, dan vervaagt de geur veel sneller doordat de alcohol verdampt. Smeer je huid daarom eerst goed in met een bodylotion. En een extra tip: veel parfums hebben een bijpassende bodylotion, zo ruik je het geurtje nog langer. 

Vaseline

Zoals hierboven al genoemd: hoe vetter de huid, hoe beter de geur blijft hangen. En hiermee kun je ook een beetje valsspelen. Smeer eerst een laagje vaseline en daaroverheen je parfum. 

Wrijf niet

Om je luchtje extra lang te blijven ruiken is het belangrijk om niet te wrijven. Als je je polsen hebt voorzien van een laagje, probeer ze dan dus niet tegen elkaar aan te wrijven maar dan meer te deppen. Anders komen namelijk de topnoten vrij en vervliegt je parfum veel sneller of verandert de geur.  

In de koelkast

Misschien heb je het wel eens meegemaakt: wil je je favoriete parfum opspuiten, ruikt dat ineens heel anders. Grote kans dat je flesje dan over de datum is gegaan. Door ‘m bijvoorbeeld in direct zonlicht of een vochtige badkamer te bewaren kun je dit proces versnellen. Het beste is om je geliefde parfum koel te bewaren, bijvoorbeeld in de koelkast. Dan kan je parfum tot wel twee jaar goed blijven.

Weg ermee

Toch niet zo’n lekker luchtje opgespoten? Haal je parfum dan weg met een reiningsdoekje voor make-up. Makkelijk en snel. 

Wil je weten welke beauty producten je het best mee kunt nemen in je handbagage? Hier vind je de fijnste beauty mini’s.

Geschreven door: Redactie