originele cadeaus
Blijmakers

Originele cadeaus (voor moederdag)

Moeders, wat zouden we zonder ze moeten? Ik geef je tips wat te geven aan een leuke moeder, maar dat kan natuurlijk ook een lieve tante of een leuke nicht zijn, je oma; je begrijpt wat ik bedoel. Goed, je kent de bos bloemen, de doos chocolade, het appje dat ze de liefste van de wereld is… Allemaal ontzettend goede ideeën, dus dat je kun sowieso doen. Maar ik help je een beetje uit de box te denken. Ik geef je tien leuke en originele cadeaus.

  • Geef een haakje. Ja, een haakie! Waar je een jas aan kunt ophangen of een theedoek of een tas. Deze haakjes vind ik ontzettend lief en leuk. Ik heb er eentje in mijn keuken en een van iemand gekregen en elke keer als ik ernaar kijk moet ik even aan haar denken. 
  • Dit is de opscheplepel der opscheplepels en je kunt nu denken: die is gek, hoe bijzonder kan een opscheplepel zijn? Nou, echt belangrijk! Ten eerste is het een heel mooi design, niet onbelangrijk. Hij ligt lekker in de hand en hij kan veel opscheppen. Ik geef deze heel vaak cadeau aan iemand en krijg altijd achteraf te horen: wat een geniaal ding.
  • Deze tas van één van mijn favoriete winkels in Parijs. Hij is gemaakt van linnen en is een heel charmante shopper. Er kan heel veel in, maar door dat kleine hengseltje wordt ie niet zo lomp. Een altijd-goed-tas die je gewoon wilt hebben.
  • Is ze een kaasliefhebber? Koop dan, hoe ik het noem, een draaikaasje mét draaisysteem. Dit is iets wat je nooit voor jezelf zult kopen, maar wat echt leuk is om in huis te hebben. Krijg je bezoek? Hop: draaikaasje op tafel, dan is het meteen feestelijk. De kaas heet Tête de Moine en die koop je bij de kaaswinkel of delicatessenzaak. Het apparaat eromheen noem je een kaaskruller en die vind je onder andere hier. 
  • Een pan! Ja, waarom niet? Een echt goede pan is goud waard en wordt zo vaak gebruikt. Ik stel voor een klein sauzenpannetje met twee tuutjes, want daar kun je zoveel mee. Melk opwarmen of soep, rijst in koken of pindasaus in maken.
  • Een kleertje. Dit shirt van Arket bijvoorbeeld. Het is een dik T-shirt, sluit hoog aan, is niet te kort, heeft korte mouwen en is een shirt dat gewoon iedereen echt mooi staat. Voor mij is dit het perfecte witte T-shirt. Ik heb mijn eigen moeder ook eens enorm blij gemaakt met een huispak (ze draagt dat ook buitenshuis). 10DAYS heeft altijd fijne exemplaren. 
  • Twee verse, mooie handdoeken. Van die lekkere grote. Bij de Bijenkorf zijn er een heleboel te vinden. Het merk Yumeko vind ik mooi en heerlijk zacht. De handdoeken van Telka zijn echt helemáál te gek (vooral die gestreepte). Die staan dus op mijn wishlist, maar zijn wel aan de prijs. 
  • Een lippenstift. Ook als je niet zo’n lippenstiftpersoon bent, zoals ik. Deze drie staan echt iedereen tiptop:  Gucci’s Hold Your Man 205 en Karin Sand 206 en van Charlotte Tilbury de Pillow Talk. Ze hebben allemaal een zacht natuurlijk kleurtje, maar ze geven je net dat beetje waar je zin in hebt. Bij de Bijenkorf heb je ze allemaal.
  • Een workshop, hoort ook echt bij originele cadeaus. Om samen te doen natuurlijk. Bloemschikken, pottenbakken, bonbons maken, keramiek schilderen, ik zal er allemaal zin in hebben. 

Vergeet je niet een kaartje te schrijven?

Geschreven door: Jet van Nieuwkerk