ontspannen
Editorial Jet

Hoe werkt ontspannen?

Augustus vind ik de lekkerste maand om in Amsterdam te zijn. Er fietsen dan wel wat toeristen door de straat, maar de meeste families zijn met vakantie. Op elk terras is plek, om acht uur ’s ochtends naar je werk fietsen doe ik door een stille stad, de temperatuur is goed en mijn mailbox is heerlijk stil.

Augustus is ook altijd de maand waarin ik orde schep. Ik maak schoon schip in mijn kledingkast en er gaan zeker vier zakken naar de Humana-bak. De administratie werk ik bij en ik tik – heel volwassen – mijn in- en uitgaven in een Excelbestand in, ik neem mezelf voor om te beginnen in een lekker boek in plaats van met m’n telefoon in bed te liggen en ik maak plannen voor hoe ik mijn agenda de komende tijd beter en minder druk kan inplannen. En dat laatste, daar gaan we het vooral hebben, want hoe kun je je goed voorbereiden op de maand september waarin alles weer gaat beginnen? Hoe werkt ontspannen eigenlijk? En waarom ontspan je eigenlijk alleen écht goed op vakantie en niet ook gewoon tijdens werkweken, of überhaupt in je leven?

Appjes die bijhouden hoeveel uur je per dag op je telefoon zit zijn afschuwelijk confronterend en ook al heb je je ‘out of office’ aanstaan, toch kijk je elke dag in je mailbox terwijl je vrij bent. Onze telefoon ligt naast het hoofdkussen voor het geval iemand in nood belt, en als je niet snel genoeg reageert in een WhatsApp-groep, wordt er meteen gevraagd: is er iets aan de hand? Waarom moeten we altijd en voor iedereen bereikbaar zijn? En hoe werkt échte ontspanning nou eigenlijk, want zonder mobiel bij de hand slaat vaak meteen de stress toe. Deze maand gaat over druk zijn in je kop en over ontspannen.

En dat laatste gaat ook op TipvanJet gebeuren. Een maand iets rustiger aan, wat betekent: minder artikelen – geen zorg, er valt nog genoeg te lezen uiteraard. Nu wordt er achter de schermen niet per se op ons gat gezeten, voor september wordt flink geschreven zodat dat klaarstaat en gehoopt op meer rust en en als doel om op de zaken vooruit te lopen. TipvanJet gaat een klein beetje met vakantie en maakt gebruik van het thema ‘we zijn er even niet’, om daarna weer te vlammen met heel veel spannende verhalen. Die zelfs ook een beetje stout zijn. Pas maar op.

Mijn vorige editorial lezen?

Geschreven door: Jet van Nieuwkerk