Mosselen in tomatensaus
Recepten

Mosselen in tomatensaus

Mijn keuken is heel open, met andere woorden: ik heb vooral planken of kasten zonder deuren. Hoe meer servies, potten en pannen je kunt zien, hoe gezelliger, maar dat betekent ook: meer schoonmaken en opruimen. Laatst waren de onderste kastjes mét deurtjes aan de beurt. Ik schoof een klein krukje onder mijn kont en één voor één tilde ik het ‘verloren’ keukengerei tevoorschijn, waaronder een mosselpan. Ik wist meteen wat ik die avond op tafel zou zetten: mosselen in tomatensaus.

Dit heb je nodig
Voor 2 personen

1 kilo mosselen
300 gram kleine tomaatjes
1 grote teen knoflook
een klein chilipepertje
1 grote ui
2 flinke scheuten lekkere (!) witte wijn
olijfolie
pluk peterselie
zout en peper

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de tomaatjes en leg ze in een braadslee, samen met de knoflook (in de dunne plakjes) en gehakte chilipeper. Hussel goed door elkaar en besprenkel met olijfolie en zout en peper. Rooster de tomaten 30 minuten.

Snipper ondertussen een ui en fruit die aan in een mosselpan (of andere grote pan met deksel), laat zeker 15 minuten sudderen op laag vuur. Voeg de mosselen en witte wijn toe. Breng aan de kook en doe het deksel op de pan.  Na ongeveer 5 minuten zijn de mosselen open. Gooi de gesloten mosselen weg. Schep de tomatensaus er doorheen en snipper de peterselie. Serveer de mosselen in tomatensaus met friet of stokbrood. Ook lekker is om kleine stukjes chorizoworst aan de mosselen met tomatensaus toe te voegen.

Meer recepten lezen?