mosselen in tomatensaus
Diner

Mosselen in tomatensaus

I love mosselen. Vooral deze in tomatensaus, want dan kun je lekker nog een beetje dopen met brood. De saus is lekker pittig, maar je kunt ook de chilivlokken weglaten als je een iets mildere smaak wil. Aan tafel!

Dit heb je nodig
Voor 4 personen

  • mosselen – 1 kg
  • knoflook – 2 teentjes, gepeld
  • witte wijn 50 ml
  • Mutti tomaten, polpa, 400 g
  • Spaans pepertje – 1
  • olijfolie extra vergine – 40 ml
  • peterselie – handvol 
  • chilivlokken – theelepel 
  • zout en peper

Zo maak je het

Borstel de mosselen goed schoon onder de koude kraan. Trek de baardjes eraf.Tik met een mes op de open schelpen. Als ze niet sluiten: weggooien.

Verhit de helft van de olijfolie in een pan en fruit een van de tenen knoflook tot ie wat kleur krijgt. Doe de mosselen erbij samen met een bosje peterselie. Schenk ook de witte wijn erbij. Doe een deksel op de pan en laat de mosselen op halfhoog vuur koken tot ze opengaan. Draai daarna het vuur uit.

Haal de pitjes uit de Spaanse peper en snij de rest heel fijn. Verhit in een andere pan de andere helft van de olie en fruit daarin het fijngehakte Spaanse pepertje, samen met de geplette andere knoflookteen. Laat op laag vuur alles wat kleur krijgen en voeg dan de Mutti tomaten toe en de chillivlokken. Breng op smaak met zout en peper. Laat deze saus op laag vuur en onder af en toe roeren gedurende 6 à 7 minuten sudderen. Zijn de alle mosselen opengegaan? Giet de mosselen af in een vergiet, vang het vocht op in een kom en schenk het dan bij de tomatensaus. Laat nog even 5 minuten pruttelen. 

Doe nu de mosselen in de tomatensaus, hak de peterselie heel fijn en strooi het over de mosselen. Laat alles nog een minuutje rusten voordat je de mosselen in tomatensaus serveert. 

Spaghetti maken met tomaten?

Geschreven door: Jet van Nieuwkerk