Midori traveler's notebook
Je van Jet

Het opschrijfboekje voor de chaoot

Je van Jet betekent het beste van de week. Dat kan een boek zijn, een gezichtscrème, een pannenlikker, een film, snoep of een geweldige winkel waar je panty’s koopt. In deze rubriek kiest Jet iets uit waar zij die week exact behoefte aan heeft en daarmee brengt ze je op ideeën. Deze week: Midori traveler’s notebook

Zonder die to-do lijsten ben ik nergens. Ik schrijf de klussen van de dag echt op elk willekeurig papiertje, notebook, en bierviltje dat ik tegenkom, wat betekent dat alles toch weer niet zo heel goed geregeld is als ik dacht. Ik wíl al heel lang en heel graag dat ik een geordend persoon ben. De Midori traveler’s notebook brengt mij dichter bij die droom.

Je geeft één keer 50 piek uit voor een chique leren kaft en daarna koop je telkens losse kladblokjes (vanaf €4,90) die je er in steekt en achter een elastiek klemt. Je hebt ze met lijntjes, ruitjes, effen papieren, er zijn insteekmapjes en er is zelfs een boekje met een agenda (voor wie nog niet helemaal digitaal durft). Alle boekjes hebben een kleur, dus daarmee kun je de verschillende ‘afdelingen’ onderscheiden en je kunt altijd refillen. En als je écht je leven wil beteren, kun je los gaan met de bijpassende accessoires: clips, touwtjes, elastieken, note stickers, pennenhouders… Ik zeg bijna: Moleskine, eat your heart out.

Lees hier de Je van Jet over Kitchen Swagger.