Marije vd Made
Woongeluk

Duurzaam wonen mét vijf katten

Marije vd Made leeft graag duurzaam en inspireert daar ook anderen mee via haar YouTube-kanaal “Dit gebeurt er als” en haar gelijknamige Instagram-account. Laatst leefde ze een week op maaltijdshakes en legde dat vast op film. “Het was vreselijk,” zegt ze en ze pakt snel een plak versgebakken bananenbrood. Belangrijker zaken: ze is plots moeder geworden. Van vijf katjes. Oké oké, ze had er drie, maar het was een grote verrassing dat er eentje zwanger was. Weggeven? “Ben je helemaal gék geworden?”

Marije woont samen met man Max in Nieuw-Sloten, maar ze zegt liever gewoon “West”. Ze gooit vrijwel niets weg uit de ijskast en koopt alleen een kleertje als ze dat écht nodig heeft, en dan het liefst uit een tweedehandszaak. Ook als het om interieur gaat geeft ze het advies: vraag je af of je het écht nodig hebt, hoe lang het meegaat en of het op een duurzame manier kan. Verf bijvoorbeeld, verdiep je daar eens in, dan vind je talloze milieuvriendelijke soorten. En misschien kun je wel een oud kassie op de kop tikken en dat een nieuw leven inblazen.

Wil je je huis veranderen, opvrolijken? Zorg voor planten, koop héél veel planten. Én vind een Max die ze onder zijn hoede neemt. Hij kan wel een halfuur bezig zijn met het geven van water. Kortom, genoeg tips voor een groen huis.

Shop in de style van Marije vd Made (energiebesparend)

  1. Led-lamp
  2.  Warm schapenvachtje 
  3. PVC- vloer (gaat lekker lang mee) 
  4. Waterbesparende kraan 
  5. Karwei vloerlamp Bine 
  6. Plaid Rico grijs
  7. Le Noir & Blacn gordijn 
  8. Pannenkoekplant 

Meer Woongeluk?

Geschreven door: Jet van Nieuwkerk