make-upvlekken verwijderen
Beauty

Make-upvlekken verwijderen uit je kleding

Leuk voor je gezicht, minder leuk voor je kleding: make-up. Heb je net na veel passen en meten je hele make-uplook erop zitten, zie je vanuit je ooghoek ineens die foundationvlek op je shirt. Geen paniek, het komt goed!

Foundation

Oké, toegegeven: hiervoor mag je eerst even kort in paniek raken, foundation is namelijk een moeilijke vlek. Maar niet getreurd, je kunt een mengsel maken van water en azijn en met een doekje de vlek deppen. Óf je kunt kiezen voor dé onverwachte lifesaver: scheerschuim. Spuit een beetje scheerschuim op de vlek en smeer het goed uit zodat het spul echt in de stof trekt. Daarna uitspoelen met water en weg is de vlek. 

Heb je een foundation op oliebasis? Dan gaat bovenstaande waarschijnlijk niet helpen. Je kunt het beste afwasmiddel op de vlek druppelen en dan rustig deppen. Gooi daarna je kleding in de wasmachine en je vlek is verdwenen.  

Poeder 

Probeer de ergste laag poeder eerst weg te blazen, weg te föhnen of te stofzuigen. Vervolgens is het tijd voor het echte werk. Mix wat wittewijnazijn en water door elkaar en wrijf dat vervolgens heel voorzichtig over de vlek en herhaal dat een paar keer. Een echt hardnekkige vlek te pakken? Ga dan voorzichtig met een tandenborstel aan de slag om de vlek weg te poetsen. 

Ook kun je aan de slag met een vochtige spons en een paar druppels afwasmiddel. Dep rustig over de vlek en maak tussendoor steeds de spons nat. Nadat de vlek weg is kun je je kleding met een handdoek droogdeppen. 

Oogmake-up

In oogmake-up zit vaak veel vet, daarom kun je ook hier het beste aan de slag met afwasmiddel en eventueel zelfs shampoo. Het handigst is om eerst de vlek eerst op te laten drogen en dan pas de strijd aan te gaan. Smeer een paar druppels op de vlek en probeer het daarna weg te deppen. Ook een wattenschijfje met alcohol doet wonderen. 

Lippenstift 

Als laatste lippenstiftvlekken. Ook hier geldt: eerst laten drogen. Je kunt de vlek inspuiten met een laagje haarspray. Laat dat weer opdrogen en vervolgens kun je de vlek met een vochtig doekje wegdeppen. Niet gewerkt? Ook dan is het weer tijd voor een wattenschijfje met alcohol tot de lippenstift loslaat. Als dat ook niet het gewenste effect heeft, kun je de plek nog met een laagje vaseline insmeren. Even laten intrekken et voilà! 

Benieuwd naar hoe je je nagels sneller kunt laten drogen? Daar hebben we een handige tip voor.

Geschreven door: Redactie