basismake-up
Beauty

Makkelijke make-up

Ik ben niet goed in make-uppen, soms denk ik: nu ga ik me er eens even helemaal in verdiepen, ik laat mij volledig informeren in een chic warenhuis en zal elke dag gemake-upt de deur uitlopen. Dat voornemen is nog nooit uitgekomen. Toegegeven: ik draag Heel. Weinig. Make-up. Als in: bijna altijd géén. 

Voor mijn werk word ik vaak opgemaakt, wat ik héérlijk vind en ik vind het ook heel belangrijk en vooral leuk om er verzorgd uit te zien, maar als niet iemand anders het doet, dan doe ik het ook vaak zelf niet.

Ik gebruik voor mijn huid de hele lijn van Jetske Ultee en de oogcrème, scrub en (zo nu en dan) een masker van Esse en dat is het. Dat ik nog niet eens een beetje mascara opdoe is echt púre luiheid. Vaak genoeg zie ik mezelf op een foto en denk ik: kom op hé, had je vanochtend niet even één likje make-up kunnen doen?

Heb ik een date, een afspraak of een feestje, dan doe ik natuurlijk iets meer mijn best. Ik vind dat ik als make-upleek die níet goed kan make-uppen een prima tasje heb met spullen waarmee ik er naturel en toch een beetje glam uitzie.
Komt ie:

  • Concealer

Gebruik ik niet en ik weet nog steeds niet precies wat het is. 

  • Foundation

Heb ik niet, ik vind het altijd heel lastig om de juiste kleur te vinden en ik vind ook dat je het toch vaak ziet. Wél heb ik een keer op advies van een mevrouw in Gallery Lafayette een tube NARS Pure Radiant Tinted Moisturizer SPF30 light 3 – getinte dagcrème aangeschaft. Ik smeer een toefje uit over mijn gezicht. 

make-up
  • Poeder

Alles van de Les Beiges-lijn van Chanel vind ik heel erg mooi (en ruikt zo lekker!). Ik gebruik de poeder nr. 30 en die kwast ik, met een dikke kwast, over mijn gezicht en nek. Ik vind dat mijn gezicht er daarna mooi egaal en mat uitziet. 

make-up
  • Wenkbrauwgel

Mijn wenkbrauwen zijn mij zeer dierbaar. Als je wenkbrauwen er goed uitzien ben je al over de helft, vind ik. Gelukkig heb ik vroeger nooit geplukt, dus nu zijn ze vol en dik en dat wil ik graag zo houden. Waar ik mijn wenkbrauwen doe lees je hier, en niemand anders mag er aan komen. Het enige wat ik doe is wenkbrauwgel gebruiken. Doorzichtige van Anastasia of de soft brown van Charlotte Tilbury.

make-up
  • Oogschaduw
    Dit is mijn geheim, namelijk All That Glitters A68 van M.A.C. Je neemt een oogschaduwkwastje en dan hop hop hop heen en weer: over je ooglid. Het hoeft helemaal niet netjes of zorgvuldig; je hebt sowieso meteen een supersubtiele en sexy look. Dit doe ik ook wel eens voor overdag , het is namelijk echt niet too much, maar gewoon net dat je denkt: hé, die heeft iets moois op haar ogen. 
  • Mascara

Ik gebruik verschillend: Chanels Le Volume, Helena Rubinstein, Lancôme Hypnôse of Diors Diorshow en heb altijd de kleur bruin, want zwart vind ik te hard voor mijn ogen. 

make-up
  • Glans

Ik heb een heel klein potje met oogschaduwcrème van Chanel: Ombre Première Laque 22Rayon. Dat smeer of dep ik met mijn vinger aan de binnenkant van mijn ooghoekjes voor een klein glansje , maar deze make-up is ook heel mooi om een klein beetje óp je oogleden smeren. Dit heb ik geleerd van een visagiste. 

  • Lippen

Van gloss houd ik niet, ik heb wel altijd een ‘vetje’ in mijn zak, namelijk de Eight Hour Cream van Elizabeth Arden. Lippenstift vind ik leuk, maar wel een kleur die bijna net zoals de kleur van mijn eigen lippen is en waar ik niet per se een spiegel voor hoef te gebruiken. Mijn favoriet is Gucci’s Hold Your Man 205 en Karin Sand 206.

basismake-up