MAITA
Verdient meer aandacht

MAITA | Peruviaanse- Japanse keuken in Haarlem

Jahaa, ceviche ken je nu wel, maar de Peruviaanse keuken wordt nóg iets beter in combinatie met het beste van de Japanse keuken. Op deze manier wordt er gekookt bij restaurant MAITA in Haarlem, een spot die al even bestaat, maar die het bezoeken absoluut waard is. En hoewel je sommige plekken natuurlijk liever voor jezelf houdt, zou iedereen hier een keer moeten eten en verdient deze plek echt wat meer aandacht.

De Peruviaanse keuken met Japanse invloeden heeft trouwens ook een naam: Nikkei (het woord voor Japanse immigrant). De gerechten ontstonden dus ook door de komst van Japanse immigranten naar Peru. En gelukkig dat ze dat deden, want het blijkt heel fijne smaakcombinaties op te leveren.

Bij MAITA eet je volgens het shared dining-principe. En hoewel dat natuurlijk allang niet meer vernieuwend is, is dat bij MAITA toch fijn. Zo kun je namelijk zo veel mogelijk proeven en dat wil je. Want ceviche met frisse Japanse ingrediënten, sushi die je haast niet herkent als de sushi die je gewend bent van de Japanner en padron pepers met bonito flakes (dat zijn van die bewegende tonijnsnippers): alles is hier even lekker.

De kaart kan wel wat intimiderend zijn – er staan een heleboel ingrediënten op waar je waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord, maar dat maakt het wel zo spannend. De bediening is lief: die legt je alles uit als je daarom vraagt. En als je dan toch met ze in gesprek bent een kleine tip: vraag wat ze buiten de kaart om hebben, want dat zijn vaak heel speciale gerechten.  

MAITA

MAITA
Lange Veerstraat 45
2011 DA Haarlem

MAITA is op maandag gesloten. Voor meer informatie en openingstijden bekijk de website.

Meer Verdiend aandacht lezen?