Perfecte spijkerbroek
Trek het aan

Eindelijk een perfecte spijkerbroek

Ik ga voor iedereen spreken, want ik ben vrij zeker van mijn zaak: een perfecte spijkerbroek kopen is… Nou ja, ik wil niet zeggen de héll, dat is te dramatisch. Maar dat het kan zorgen voor een moedeloos pashokgevoel staat vast. Sta je daar onzeker te zijn over je lijf, boos op te lange of te korte benen. En kom je ook nog thuis zonder broek.

En daar was-ie dan toch. Eindelijk. Nét voor mijn dertigste de perfecte jeans gevonden. De tijd van broek-hoogte-bilnaad is voorbij. Mooi, want ik wil er vooral nu van alles in kunnen proppen. Een blouse, een T-shirt, maar ook een bil en een buik.

En daar was-ie dan toch. Eindelijk. Nét voor mijn dertigste de perfecte jeans gevonden.

Ik kocht deze maand een Levi’s Ribcage, oftewel een Levi Ribbenkast oftewel een perfecte spijkerbroek die je dichtknoopt tot je navel. Mijn kont is er niet supergroot in en ook niet plat, eigenlijk net goed. De pijpen zijn een beetje uitlopend, dat is even wennen als je nog in je straight/skinny-fase zit, maar zo’n wijder pijpje is eigenlijk zo veel charmanter.

Alle broeken hebben maar twee lengtematen: kort en iets korter. Dat betekent bij mij (lengte: 1.82cm) dat-ie tot boven mijn enkel komt, maar ook dat heeft wel wat elegants. Ik heb zo’n gevoel dat deze broek bestemd is voor elke lijf, vorm en humeur. 

Geschreven door: Jet van Nieuwkerk