levain et le vin
Je van Jet

Levain et le vin heeft het lekkerste brood van Amsterdam

Levain et le vin in de Jan Pieter Heijestraat in Amsterdam verkoopt brood en (natuur)wijn. Niets meer niets minder. Een kleine zaak waar er maar weinig van zijn. Ja, in Parijs, daar vind je ze, maar niet hier in Amsterdam.

Florence bakt met geweldig zuurdesemdeeg. Voorheen leverde ze alleen aan restaurants in de stad, maar nu is ze een eigen winkel begonnen. Het interieur van Levain et le vin is heel naturel en simpel, het gaat er echt om de producten en niet om hoe tof iets er uitziet en of het wel instagrammable is. Wat het uiteindelijk wél weer ontzettend instagrammable maakt, uiteraard. Vooral de broden, het zijn net schilderijtjes.
Grijp een goede fles wijn mee, stop ook nog een stukje kaas bij de bestelling en je hebt het avondeten in de tas. Of, misschien nog leuker, ga zitten aan één van de tafeltjes en je bent voor even in Parijs.

Trouwens, niet geheel onbelangrijk om te vertellen: Florence denkt om het milieu. Plastic komt er in de winkel niet in en van het brood dat overblijft worden croutons gemaakt. No food waste.

Meer Je van Jet lezen?

Geschreven door: Jet van Nieuwkerk