kookboek
In de Keuken

Pimp je kookboek

Het schijnt dus dat er eigenlijk maar bar weinig wordt gekookt uit kookboeken. Dat verbaast me niets. Mijn keuken telt meer dan zestig receptenboeken, maar echt niet dat ik er allemaal gebruik van heb gemaakt. Jawel, maar dan vooral om er even doorheen te bladeren en er inspiratie uit op te doen, maar waar moet ik de tijd vandaan halen om dagelijks te koken volgens een receptuur? Daar wil ik rustig uitgebreid boodschappen voor doen, en nóg leuker is het als er dan ook meerdere mensen bij me komen eten. Ik zal niet zo snel voor mijn uppie een ingewikkeld recept tevoorschijn halen.

Jammer is dat eigenlijk, want het is juist zo leuk om feestelijk te koken uit Jamie Oliver of Nigella Lawson, je bent aandachtiger bezig met het maken van een gerecht en dan is het opeten nóg lekkerder. Lees hier daarom ook over mijn kookboekenchallenge.

Wat wel leuk is: áls je dan toch eens met een kookboek aan het werk gaat, maak er dan echt een beetje jouw boek van. Dat maakt het nog  aantrekkelijk om het daarna vaker tevoorschijn te halen. Ik geef je tips hoe.

  • Schrijf bij een recept de datum wanneer je het gerecht hebt gemaakt en met wie je toen hebt gegeten. Dat is altijd leuk om terug te lezen.
  • Als je zelf wat ingrediënten hebt toegevoegd (of juist hebt weggelaten) of als je een superlekker bijgerecht ernaast hebt geserveerd, priegel dat er dan bij met een pennetje.
  • Wie weet heb je wel een ongelofelijke lekkere bijpassende wijn gedronken. Aantekeningen maken in je kookboek!
  • Voor de echte enthousiastelingen, onder wie mijn oma: maak een klein tekeningetje van hoe de tafel eruit zag of van het gerecht zelf en plak dat naast het recept. Of misschien heb je wel een leuke foto van de avond

En nu een kookboek kopen?