zomerklaarstress
Editorial Jet

Klaar met die zomerklaarstress!

Elk jaar betrap ik me er weer op. Zodra juni in beeld komt, schiet door mijn hoofd de bange vraag: ben ik wel klaar voor de zomer? Is mijn lichaam beachproof, heb ik genoeg leuke zomerjurkjes, hoe worden die benen zo snel mogelijk bruin en pas ik nog in mijn lievelingsbikini en zo niet, dan moet ik dus in een paskamer met gemeen licht in een grote spiegel naar mezelf kijken. Het hele YES ZOMER IK HEB ER ZIN IN-gevoel komt pas veel later. In juni heb ik zomerklaarstress. Van de zotte, maar het is zo. En er zijn genoeg vrouwen die zich hierin herkennen, gok ik.

Vorig jaar heb ik er iets aan gedaan. Ik zat weer te tobben en dacht: ik heb een goed lijf en ik ben gezond, waarom doe ik in godsnaam zo moeilijk over het idee dat dat lijf in een bikini moet en hoe het er vervolgens uitziet? Ik ging naar mindcoach Noeska Pak, zat drie keer tegenover haar in een stoel en paradeerde een paar weken later zonder enige schaamte over het strand.

In juni heb ik zomerklaarstress. Van de zotte, maar het is zo.

Soms is het leven zo simpel. Maar ik kan me goed voorstellen dat problemen met zelfbeeld voor een ander niet binnen zo’n korte tijd verholpen zijn. Noeska kan je in elk geval de goede richting op helpen. Daarom heb ik haar uitgenodigd om een lezing te geven tijdens de TipvanJet On Tour op woensdag 19 juni in Amsterdam. Ze zal tips geven over het accepteren van je lichaam en antwoorden geven op vragen. Dus ben je veel te kritisch over je uiterlijk en heb je daar last van, denk je dat je nooit tevreden zal kunnen zijn met je lijf? Kom en luister naar Noeska. O ja, op die laatste vraag weet ik trouwens het antwoord: ja, dat kan.

Er valt op de site nog een heleboel meer interessants en vrolijks te lezen deze maand zoals: alles over de fijnste (geheime!) vakantieadressen van leuke vrouwen, de boeken die mee moeten in je vakantiekoffer en waarom níet bruin worden het nieuwe zonnen is. Je krijgt tips over makkelijke, gezonde zomergerechten, ik vertel je waar de leukste terrassen zijn en over vakantiebestemmingen waar je de grens niet voor over hoeft. Ik geef je de beste hars-adressen en tips wat te doen om je melkflessen een beetje leuk aan de wereld te laten zien, die eerste zomerdagen. En ik interview mijn wenkbrauwen-tovenares Fatima en haar zus Masoma. Dus YES ZOMER WE HEBBEN ER ZIN IN.

Oh, ik vergeet bijna te zeggen waar je de tickets kunt kopen voor de lezing van Noeska Pak. Zie de button hieronder. Ik host de avond en zorg voor drank en healthy snacks.

Geschreven door: Jet van Nieuwkerk