In 24 uur de beste hotspots van Utrecht
Hotspots

In 24 uur de beste hotspots van Utrecht

Zomer in Nederland is zo slecht nog niet. Mits de zon schijnt uiteraard. Wij reisden af naar Utrecht, waar je eigenlijk te weinig eeturen hebt in een dag. We tippen ook een winkel om te shoppen; toch een klein beetje lichaamsbeweging. 

10.00 Ontbijt

Karibu Café zit net buiten het centrum. In een oud schoolgebouw zit dit café in Bali-sfeer met veel groene planten en rieten hanglampen. Hier plof je neer op een van de felgekleurde kussens, bestel je de lekkerste pancakes van de stad en een verse groene juice.
Oudenoord 330

spots

11.30 Nieuwe kleren

Op de Oudegracht vind je de bekende winkels: & Other Stories, Urban Outfitters, H&M en ga zo maar door. Veel leuker is de PUHA Shop in de Voorstraat. De kledingrekken in deze Scandinavische conceptstore hangen vol linnen jurken en bloesjes in zachte kleuren, minimalistische sieraden en leuke cadeautjes voor in (je eigen) huis. 
Voorstraat 48

13.00 – Lunchen

Middenin het centrum van Utrecht kan het soms moeilijk zijn niet in een toeristenval te trappen. Maar gelukkig is daar Café Rabarber. Een petit café, zoals ze zelf zeggen. Een schattig tentje in de Zadelstraat met een oude houten vloer, ruitvormige tegels op de muur, cafétafels met daarop een krant, verschillende stoelen; een echt huiskamergevoel. Koffie, ontbijt, een gezonde lunch of een lekker glas wijn: hier zit je goed.
Zadelstraat 20

in 24 uur de beste hotspots van Utrecht

16.00 – Aperitief met een pintxos

Cerveceria Boulevard is een klein pijpenlaatje en heeft een vitrine vol met pintxos: tapas gespiest op een broodje. Je bent meteen in Barcelona of San Sebastian.
Hier is het altijd gezellig en als je niet kunt zitten, kun je hier ook echt op z’n Spaans staan aan de bar. Dat is niet erg, ben je dichterbij de tapas die je makkelijk kunt aanwijzen. Bestel sangria (een hele kan?) of goede Spaanse wijn. Je kunt hier uiteraard de hele avond blijven hangen, maar het is er ook zeer geschikt om een aperitief te nemen.
Burgemeester Reigerstraat 45

20.00 – Dineren

The Street Food Club een van de populairste spots van de stad. Dat zou zomaar eens kunnen door het zéér instagrammable interieur. Tja, hoe zullen we het omschrijven? Een Villa Kakelbont-jungle. Funky gestoffeerde banken, zwart-witte tegels op de vloer, rieten stoelen, gouden lampen, een knalblauwe bar em ongeveer elke hoek is anders gekleurd.
Op de kaart staan veel Aziatische en Zuid-Amerikaanse gerechten, van tuna tataki tot een frietje rendang. Begin (of eindig) aan de bar met een cocktail.
Janskerkhof 9

Utrecht, in 24 uur de beste hotspots van de stad

01.00 – Slapen

Vlakbij het Utrecht Centraal Station zit het spiksplinternieuwe hotel The Anthony, in de wijk Lombok. Moderne superschone kamers, strak opgemaakt bedden, veel hout en marmer, een stortdouche en een lekker ontbijt. Je kunt een kamer boeken, maar er zijn ook (betaalbare!) suites en zelfs lofts. Hier je kater uitzitten is geen straf.
Kanaalstraat 197

Utrecht, in 24 uur de beste hotspots van de stad

Meer lezen? Klik hier voor in 24 uur de beste hotspots van Valencia.