Hokkai Kitchen
Verdient meer aandacht

Hokkai Kitchen – sushi in een kantine

Dat er ook leven is buiten de Randstad en steden weten we heus wel, maar het is soms moeilijk om te bepalen waar je dan precies moet zijn. De geijkte hotspots zijn met een simpele zoekopdracht wel te vinden, maar soms ontdek je (meestal per toeval) een pareltje. Een plek die je eigenlijk niet wil delen, maar die tegelijkertijd wel wat extra aandacht verdient.

Zo’n plek is Hokkai Kitchen in IJmuiden bijvoorbeeld ook. Dit visrestaurant 2.0 zit ergens verstopt op een industrieterrein waar je na zonsondergang liever niet meer uit je auto stapt (geen probleem, ze zijn tot 19.00 uur open). Maar stiekem is het eigenlijk wel fijn dat Hokkai Kitchen niet in de grote stad zit. Dan zou er waarschijnlijk altijd een rij staan en zou het direct in elke hotspotlijst worden opgenomen.

Hoewel de chef ook kookte in het Okura Hotel, zie je daar in IJmuiden vrij weinig van terug. Je zou de gevel zo voorbij rijden, er zijn maar een paar tafeltjes, echt gezellig is het binnen misschien ook niet en het menu is opgemaakt met de horror van het Comic Sans-achtige lettertype. Maar dat alles vergeet je direct na de eerste hap. Want als je hier eenmaal sushi en sashimi hebt geproefd, wil je dat eigenlijk nooit meer ergens anders eten en maakt de rest opeens geen bal meer uit.

Wie per se gezelliger thuis (of op het strand) wil zitten kan eventueel afhalen, maar wij raden aan: neem het chefs menu. Hier wil je altijd voor omrijden.

Adres:
Hokkai Kitchen
Egmondstraat 2
1976 BR IJmuiden

Nog een verdient meer aandacht? Lees hier Olive & Cookie