beddengoed

Het zachtste beddengoed dat er bestaat

Deze winkel probeer ik al jaren als groot beddengoed geheim te bewaren, maar als ik tipvanjet begin moet ik niet kinderachtig gaan doen. Voor de draad met alle tips.

Mijn lakens koop ik namelijk bij Khasto op de Prinsengracht en je moet er absoluut voor in de buidel tasten, want een dekbedovertrek en twee kussenslopen kosten ongeveer 180 euro, maar vier van de zeven keer dat ik per week mijn bed in stap zeg of denk ik: mijn god, wat is dit lekker zacht, zeg. De stof is handgemaakt en komt uit India. Het overtrek is zo vreselijk zacht doordat het bestaat uit een paar dunne laagjes stof over elkaar heen. Daardoor voelt het ook heel erg luchtig aan en is het in de zomer heerlijk slapen zonder deken. Je hebt dit beddengoed in wit, een streep, met veertjes of met palmbomen. Trakteer jezelf een keer, maar ik vind dit bijvoorbeeld ook een heel mooi huwelijkscadeau. Ik kreeg mijn eerste overtrek van mijn oma toen ik ging samenwonen. Daarna was ik voor eeuwig verpest.

Het lijkt trouwens alsof je het overtrek binnenstebuiten om je dekbed heen doet, maar dat is niet zo, dan komt door de verschillende laagjes en het motief dat bedrukt is op de onderste laag. Tja, dit is totaal niet logisch uitgelegd. Gaat het zien (en voelen), kan ik je zeggen. 

Khasto: Prinsengracht 272

Meer Je van Jet lezen?

Geschreven door: Jet van Nieuwkerk