Het beste kraamcadeau
Blijmakers

Het beste kraamcadeau

Is eten. Zo, niets meer, niets minder. En zet het vooral ook gewoon voor de deur of op de trap. Niet eerst appen of bellen of er iets nodig is en of moeder iets heel graag wil eten. Nee, het beste kraamcadeau is gewoon een tas met eten neerzetten en, ook niet geheel onbelangrijk, gewoon weer vertrekken. Streng ben ik, hè. Dring vooral jezelf de eerste weken niet op, maar vers eten is er nooit genoeg. Koken is ongeveer het laatste waar je aan denkt als je net bevallen bent. En dat geldt hoogstwaarschijnlijk ook voor je partner. Als ik voor mezelf spreek had ik enorm behoefte aan een goede, voedzame maaltijd met veel groenten. En weet je, je maakt natuurlijk gewoon extra veel, zo heb je meteen eten voor jezelf. Win-win. 

Deze week is een vriendin van mij bevallen van een meisje en ik maakte direct deze salade met spruitjes en boerenkool en homemade hummus. De hummus van Ottolenghi (kun je gewon Googlen) is echt de allerzachtste en allerlekkerste. Dat betekent wel zelf de kikkererwten weken, maar dat kan iedereen, het kost alleen een nachtje tijd voordat je echt aan de slag kan. 
Ook maakte ik parelcouscous met doperwten, feta en munt; een salade die ik van mijn vriendin Emma de Thouars heb overgenomen. Doe ook lekker wat brood in de tas, je favoriete chocolade en moeders (en kind!) kun je geen groter plezier doen.

Naast het beste kraamcadeau heb ik nog meer blijmaaktips.

Geschreven door: Jet van Nieuwkerk