gezond
Lijf & Geest

Een groen opkikkertje

Ik eet en leef gezond. Dat wil zeggen: ik sport, ik eet gevarieerd, ik heb lol, ik kook altijd vers, ik zie vrienden, we hebben veel groenten in huis, ik probeer genoeg tijd voor mezelf in te plannen en een nachtrust van minstens zeven uur te hebben. En néé, dit lukt heus niet allemaal, maar het is een streven. En met gezond leven bedoel ik dus niet alleen het eten, een avond met vriendinnen kletsen vind ik net zo gezond als een groentecurry en een nacht acht uur achter elkaar slapen net zo gezond als een uur sporten. Goed, dat gezegd hebbende, er zijn natuurlijk ook momenten waarop ik me een zoutzak voel: moe en futloos. Dan heb ik een uppertje nodig, een kleine schop onder mijn kont. Sporten helpt, dat maakt mijn hoofd leeg en geeft me een goed gevoel én een heel dikke vette gifgroene smoothie maken werkt ook zeker mee. 

Ik werk dit jaar samen met Vitalruid, waar ik al veel langer dan de samenwerking de supplementen van gebruik. Lees hier over mijn favoriet op het gebied van een killerweerstand. Vitakruid heeft ook een klein geheim goedje dat Super Greens heet, en daar gooi ik wel eens een schepje van door mijn smoothie. 

In Super Greens zitten onder andere tarwegrasextract, chlorella, rode biet, spirulina, aloë vera-extract en groene thee. Lees hier over nóg meer ingrediënten die erin zitten en de voordelen van het gebruiken van Super Greens. 

Let op: maak je shake lekker zoet met bijvoorbeeld banaan en ananas, anders vind ik dat je de Super Greens te veel proeft. Goed voor jezelf zorgen betekent ook vooral lékker eten en drinken. 

Ik maak een smoothie met banaan, ananas, spinazie, appel, amandelmelk en een klein schepje Super Greens. Even mixen en je hebt een groene smoothie waarbij je absoluut voelt: zo, ik ben weer op de gezonde toer. Dit artikel is geschreven in samenwerking met Vitakruid.

Lees hier meer over mijn samenwerkingsvoorwaarden.