Flatbread met raita
Recepten

Flatbread met raita

Oké, ik ga je een beetje uitdagen, want je gaat je eigen hangop maken. Wacht! Niet wegklikken, laat je niet afschrikken, want het is niet moeilijk en echt een wereld van verschil als je die vergelijkt met ‘gewone’ yoghurt. Flatbread met raita is een supercombinatie. Zoek maar alvast een dunne theedoek op.

Wat heb je nodig

2 flatbreads of Turkse pizzabodems (vaak te koop bij de Appie of bij een Turkse of Marokkaanse bakker)
1 tl venkelzaad
2 tl zeezout
1 el olijfolie
300g Griekse yoghurt
½ komkommer
handvol munt
1 tl komijnzaad

Zo maak je flatbread met raita

Neem een mengkom, zet daarin een vergiet of zeef en leg hierin een theedoek. Schep de yoghurt in de theedoek en laat dit een uurtje in de koelkast staan. Zo zakt al het vocht uit de yoghurt en blijft er een romige hangop over.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de flatbreads op een ovenplaat, besprenkel die met olijfolie en strooi de venkelzaadjes en het zeezout eroverheen. Snijd ondertussen de komkommer, met schil en al, in kleine reepjes. Je kunt ook een rasp gebruiken. Doe de komkommer in een vergiet en druk de komkommer even aan zodat het sap eruit druipt (dit sap kun je door de gootsteen laten lopen of… opdrinken!).

Hak de munt fijn en meng dit samen met de komkommer door de hangop. Schep de yoghurt in een (vrolijk) bakje en strooi er wat komijnzaad over en nog wat fijngehakte munt. Nu heb je raita.

Doe de flatbreads voor 6 minuten in de oven, totdat ze lekker knapperig zijn. Breek ze in grote stukken en leg ze op een plank. Serveer de flatbread met raita.

Tip: strooi wat granaatappelpitjes over de raita.

Liever een zoete snack? Dit wortel-notenbrood met rozijnen is een van mijn favorieten.

Foto: Anouk Boetzer