Nu heb ik geen kinderen, maar ik ben er wel een voorstander van om zo jong mogelijk te beginnen met het leren over voedsel, leren hoe je een komkommertje snijdt en het meehelpen roeren in de pan. Weten waar je voedsel vandaan komt en hoe het wordt gemaakt vind ik duizend keer belangrijker dan de vraag of er nou wel of niet veel suiker in zit. Daar denkt Samuel Levie (mede-eigenaar van worstenmakerij Brandt & Levie) denk ik ook zo over; hij maakte er een boek over.
Je leest in ‘Eten met Nijntje’ vijf scháttige verhaaltjes over ‘ons eten’, met daarbij bekende tekeningen van Nijntje die haar tuintje zaaid, in de keuken staat en een appeltje plukt.
Het is een dik boek, want er staan ook nog eens veertig recepten in. Gemakkelijke maaltijden voor de hele familie, en elk kind dat niet van groenten houdt gaat van groenten houden.
Ik zeg: een uitstekend cadeau voor iedere peuter en ook echt iets om te geven als je op kraambezoek gaat. Eten met Nijntje kun hier kopen.
Je van Jet