hoogtepunten
Blijmakers

Eindeloos variëren met vrouwelijke hoogtepunten

Herinner je je nog de scène uit Friends waarin Monica uitgebreid aangeeft – aan de hand van een cijfersysteem – hoe ze graag bevredigd wordt? Ieder cijfer staat voor een erogene zone van het vrouwelijk lichaam. Bij het aanraken van deze stimulerende plekken raakt Monica in een jaloersmakende extase (“Seven, seven, seven, se-ven!”). Dat wekte een gezonde interesse. Want hoeveel erogene zones zijn er eigenlijk en tot hoeveel verschillende hoogtepunten kunnen die leiden? De één raakt opgewonden wanneer er zachtjes in haar nek wordt gekust, de ander wordt het liefst gestreeld op haar onderrug. En alles wat ertussenin zit.

De tien erogene zones van een vrouw 
Na een klein literatuur- en praktijkonderzoek stellen we de volgende erogene zones vast: 

  1. Oren 
  2. Mond, tong lippen
  3. Nek 
  4. Borsten, tepels
  5. Navel, onderbuik
  6. Onderrug
  7. Vagina, clitoris
  8. Binnenkant dijen
  9. Knieholten
  10. Voeten 

Het toppunt: een orgasme 
Een orgasme kan voelen als de ‘kers op de taart’: golven van ultieme ontspanning die door het lichaam heen trekken. Nu is er goed nieuws voor degenen die graag ‘meer’ of ‘anders’ willen. Je kunt behoorlijk spelen met de intensiteit van de vrouwelijke orgasmes. Dat vraagt wat tijd en oefening, maar je geduld wordt ongetwijfeld beloond. Lees en leer.

Een stoute tip voor de maand september (met succesvol resultaat): probeer met je partner te ontdekken wat jouw favoriete ‘soorten’ hoogtepunten zijn.

Clitoraal orgasme
Dat plekje is niet voor niets ontzettend gevoelig: er komen maar liefst achtduizend zenuwen bij elkaar. Tegelijkertijd is dat dus ook een reden om er met beleid mee om te gaan.
Een clitoraal orgasme kan worden bereikt door (in)directe stimulatie. De linker bovenkant van de clitoris wordt als het meest gevoelig ervaren. Daar kun je dus rekening mee houden. Oh, enne… De meest heerlijke hoogtepunten kun je krijgen door dat moment een beetje uit te stellen. Geef ook je onverdeelde aandacht aan de rest van je lichaam: je dijen, borsten en buik.

Vaginaal orgasme
Een orgasme bereiken door penetratie is niet voor iedereen weggelegd. Er doen dan ook meerdere verhalen de ronde over hoe dit hoogtepunt bereikt wordt. De penis – of een ander item dat wordt ingebracht – stimuleert je G-spot. Dit is een sponzig en geribbeld stukje weefsel dat wat dieper in de vagina ligt. Wanneer je dat met een vinger stimuleert, moet je richting de buik voelen en een ‘kom hier’-beweging maken. Als je als vrouw bovenop zit tijdens de daad met een man kun je ‘m ook stimuleren.

Anaal orgasme
Laat het vooral een stoute inspiratie zijn en geen ‘must’. Niet iedere vrouw of man zit namelijk te wachten op anale seks. Het is daarom belangrijk dat je van tevoren goed met elkaar bespreekt of je het allebei wilt en: wat doen jullie als het toch in de praktijk minder fijn is? Mochten jullie goed voorbereid gaan experimenteren: houd de hygiëne extra goed in de gaten. Anale hoogtepunten e krijg je doordat de zenuwuiteinden, net zoals bij de clitoris, hartstikke gevoelig zijn.

Mentaal orgasme (tijdens je slaap) 
Slapend rijk worden, slapend orgasme, bestaat dat echt? Met zekerheid kan worden gezegd dat het tweede een realistische optie is. Je hebt hiervoor een diepe ontspanning nodig en eventueel een stoute droom. Stukken beter wakker worden dan door de wekker.

Tepelorgasme
Het aanraken van tepels stimuleert hetzelfde gedeelte in je hersenen als bij de clitoris. Is dat even mooi. Soms is het zelf té gevoelig, stel dan voor of je partner zijn of haar mond wil gebruiken.

Gemengde orgasmes
Alright, opletten nu. Door verschillende stimulansen te combineren kun je een gemengd orgasme krijgen. Dit is een van de meest intense orgasmes die een vrouw kan hebben. Deze wordt opgewekt door zowel de clitoris als de G-spot tegelijkertijd te stimuleren.

Als er volgend jaar zomer een babyboom is, houden wij ons niet verantwoordelijk.

hoogtepunten

1. Butterfly Flutt-Her 2. Blaze Verwarmende G-Spot Vibrator 3. Oron Clitoris Stimulator 4. Roze G-spot Vibrator 5. Rabbit Vibrator 6. Womanizer 2Go – Wit 7.Nalone GoGo Stimulator – Paars 8. We-Vibe Sync – Aqua

Geschreven door : Marloes Klein
Meer van Marloes lezen?

Dit is een artikel geschreven in samenwerking met Easytoys