vrijgezellenfeest
Blijmakers

Een vrijgezellenfeest waarbij je niet mokkend door een stad sjokt

Sinds het studentenleven dat in 2006 begon woon ik in een stad. Er is een aantal zaken waar ik van begin af aan niet aan kon wennen. Daarvan staat ‘de sjokkende groep tijdens een vrijgezellenfeestje’ op één. Er is goed nieuws voor de dames die dachten dat het niet anders kon: het kan anders.

Allereerst zijn we zo brutaal om twee ‘dooddoeners’ van de dag uit de weg te ruimen. Dat is namelijk de afnemende energie (en zo krijg je die mokkende en sjokkende groepen) en hoe de groep erbij loopt (piemels op het hoofd en T-shirts met wanhopige teksten).

Hak de dag in stukjes 
Er zijn brides to be die ongelooflijk veel vrienden, familie en kennissen hebben die allemaal op het vrijgezellenfeest moeten komen. Slik. Dat betekent een ware uitdaging voor de organisatie – van logistieke drama’s tot aan beperkte mogelijkheden voor activiteiten. Een oplossing: hak de dag in stukjes. De ochtendcrew verrast de bruid en neemt haar mee naar de eerste activiteit. Na de lunch verschijnt opeens de middagcrew op het toneel voor een nieuwe activiteit. Vlak voor het diner neemt de avondcrew het over, waarna ‘s avonds iedereen weer samenkomt om het gezamenlijk spetterend af te sluiten. Zo houd je de groepen overzichtelijk en blijft de energie vurig.

Charmant is ook een stijl 
Het is NOOIT nodig om je vriendin te straffen met een nonnenpak of als wandelende kalkoen. Bovendien lopen jullie in een groep en vallen daardoor al op.

3 tips

  • Huur een weekend een eigen vakantiehuis

Het vraagt om wat creativiteit en organisatieskills, maar het is bijzonder persoonlijk en plezierig. Zo heb ik een vrijgezellenfeest gehad waarbij we in een prachtig oude boerderij sliepen. We begonnen de dag sportief (tsja, dat was de bruid nu eenmaal ook), gevolgd door een persoonlijke wijnproeverij (iedereen nam een flesje met een verhaal mee), een driegangendiner van een kok die voor ons kwam koken, een heuse pool party en een zeer brak maar voldaan ontbijt. Afsluitend hadden we een hilarische quiz in elkaar gemonteerd met haar aanstaande. Hoe goed kenden ze elkaar eigenlijk? Top. Geen gedoe, taxi’s, foute mannen en foto’s die niet mogen uitlekken. 

  • Liefde gaat door de maag

Bij menig sterrenrestaurant kun je een workshop krijgen om te koken. En niet zomaar een workshop. Samen met de toppers zullen jullie elkaar versteld doen staan wat jullie kunnen maken. Uiteraard mag je het opeten, onder het genot van bijpassende wijnen. Heerlijk om dat in gepaste stijl te doen door er picobello uit te zien! De groepen die dat naar een hoger niveau willen tillen, kunnen de dag beginnen met een professionele cursus visagie. Weten jullie zeker dat jullie nooit meer met te oranje foundation rondlopen.

  • Ontsnappen voordat het te laat is

 Escape rooms bestaan er in alle soorten en maten. Het geeft spanning, sensatie en genoeg avontuur om nog lang over na te praten. Wees gewaagd en zoek er eentje uit met een verrassende locatie, zoals een gevangenis. Er zijn zelfs escape rooms waar echte acteurs in meespelen. Je weet van tevoren niet wie een spelletje met je speelt en wie bloedserieus is. Briljant om daarna onder het genot van bier, bubbels of cocktails na te praten, voordat de rumoerige avond begint…

Of wat dacht je als vrijgezellenfeest een volledig uitgestippeld weekend naar Florence?

Geschreven door Marloes Klein

Geschreven door: Redactie