urban jungle
Blijmakers

Een urban jungle laat je aan deze jongens over

Toen ik twee jaar geleden mijn kantoor introk en dacht: god, ik zou hier in de keuken wel een leuke rij met planten willen hebben staan, zocht ik op Marktplaats op ‘planten in leuke potten’ en stuitte ik op Job en Armando. Zij creëerden een urban jungle bij ons op kantoor.

Ik stuurde een foto van de plank die nodig plantendeco nodig had en een week later stonden de twee mannen voor de deur: ‘Hallo, hier is je urban jungle.’ Zij struinen eindeloos markten en kringloopwinkels af naar vintage potten en vazen en vullen die met aarde en stekjes. De potjes werden voorzichtig één voor één uit een kartonnen doos gevist en neergezet op een hoge plank in de keuken, met bij elke soort groen een kaartje met gebruiksaanwijzing (zéér noodzakelijk).

Ik raad aan: laat een béétje weten wat je wilt (zoals: groene vingers of niet, lange planten, dikke planten) en laat je vooral verrassen. Job en Armando komen (als je geluk hebt met z’n tweeën) persoonlijk de potten brengen en neerzetten. 

Job en Armando zijn geüpgrade van Marktplaats naar een eigen website waar je jouw urban jungle kunt bestellen.

Nog meer mooi groens? Lees over de mooiste bloemenwinkels in Amsterdam.

Geschreven door: Jet van Nieuwkerk