duurzame lingerie
Trek het aan

Hier koop je duurzame lingerie

Het blijft een interessant en confronterend onderwerp: de turflijst van de slaapkamer. Hoeveel keer per week wordt er bij jou een extra streepje boven de bedrand gezet? Om die teller überhaupt in beweging te krijgen, is er een magisch ingrediënt nodig: lust. Jij moet ervoor in de juiste mood zijn, maar je (bed)partner uiteraard ook. Is dat waar de schoen wringt?

Een eeuwenoude truc – maar nog steeds succesvol – is om jezelf te verwennen met lingerie. Trek het niet uitsluitend aan voor de ánder, maar geniet zelf van hoe waanzinnig je het staat.

Voor iedereen die wil uitpakken of zelf uitgepakt wil worden, vier mooie lingeriemerken. En geheel anno 2019: alle merken zijn duurzaam.

Weet waar je aan begint: Underprotection

Oeh la la, we kunnen niet anders zeggen. Van mooie bralettes tot aan bruidslingerie; voor iedere vrouw is er wat te vinden bij het Deense merk Underprotection. Zo wordt er voor hun collectie uitsluitend gebruik gemaakt van duurzame materialen én gebeurt het maken ervan onder goede arbeidsomstandigheden. En extra fijn: via Zalando te bestellen, dus snel in huis.

Lingerie duurzaam

Romantische roots: Luva Huva

Het klinkt exotisch: Luva Huva, toch liggen de roots van dit merk in Groot-Brittannië. Om precies te zijn: op het platteland. Het merk wordt gerund door een viertal vrouwen. Zij weten wat er van A tot Z binnen het bedrijf gebeurt: van de gebruikte stoffen (bamboe, hennep en soja) tot aan de arbeidsomstandigheden. Hun lingerie kunnen ze dan ook met recht ‘ethical lingerie’ noemen. De collectie kan omschreven worden als vrouwelijk, romantisch en tijdloos.

Lingerie

Uit liefde voor de natuur: AmaElla

De missie van de Britse oprichters Julie en Lara gaat verder dan het ontwerpen van mooie en duurzame lingerie. Ze willen namelijk aan de hand van hun collecties het zelfbeeld van de vrouw verbeteren. De lingerie van AmaElla is gemaakt van biologisch katoen en heeft daarvoor ook een Global Organic Textile Certificate gekregen, wat dus ook fijn is voor je huid.

Lingerie

Dennenhout als basis: Do You Green

De Franse lingerie van Do You Green wordt gemaakt van dennenhout. Oui: dennenhout. Er worden geen schadelijke stoffen gebruikt bij het productieproces, het is betaalbaar én het merk biedt beugelbeha’s aan. En dat zie je nog niet zo vaak bij duurzame lingerie. Ideaal als je wat extra ondersteuning nodig hebt.

Meer duurzaam shoppen?

Geschreven voor: Marloes Klein
Beeld: Liselore Chavelier