De pijpmeisjes
De pijpmeisjes

De schreeuwkabouter

De Pijpmeisjes zijn drie vrouwen van bijna 30 jaar uit de Amsterdamse buurt de Pijp. Hartstikke vrijgezel en met bijna elke week een afspraakje op de agenda. Nena leest de godganse dag zelfhulpboeken, Quirine maak je niet blijer dan met Temptation Island en Lauren eet altijd voordat ze naar bed gaat nog een halve bak kwark.
Ze ontmoeten mannen via Tinder, gewoonweg in de kroeg, pikken ze op bij een verjaardag of er duikt plotseling een oud-collega op. Nena, Quirine en Lauren gaan karaoke zingen, spelen glow in the dark midgetgolf of zitten met een fles wijn op een randje aan de Amstel. Je bent een grote man als je iets origineels kunt bedenken.
De Pijpmeisjes delen kortstondige verliefdheid, gênante anekdotes en kwetsbare gevoelens uit hun dateleven. Uiteraard met als doel de ware liefde vinden, maar goed, wat doe je in de tussentijd?

Leuk, Happn. Een week lang ben ik met X in gesprek en doe ik mezelf interessanter voor dan ik ben. Kijk mij nou toch veel boeken lezen en nieuwsberichten scannen en ik doe ook nog eens vrijwilligerswerk (ooit hielp ik de buurvrouw oversteken). Ik maak gevatte opmerkingen en ben zoveel meer dan een mooi plaatje. Zijn mooie plaatje probeer ik te doorgronden door zijn Instagram zeven keer (jup, iedere dag) van voor tot achter door te pluizen. Nu weet ik wie zijn beste vriend is en dat de moeder van zijn ex-vriendin (knappe chick) in 2013 op vakantie was naar Lesbos. Natuurlijk ben ik niet verslaafd aan mijn telefoon, ik zit gewoon tijdens ieder wc-bezoek tien minuten een gevat bericht in romanvorm te schrijven.

‘Ik vind je aantrekkelijk, maar je bent te saai voor mij.’

We spreken af om elkaar op een zomerse zondagmiddag op het strand van Scheveningen te ontmoeten (romantischer wordt het niet, guys), omdat we daar toevallig allebei apart met vrienden zijn. In mijn semi-nonchalante en net iets te naakte strandoutfit loop ik dromerig langs de kustlijn. Tegen de zon in tuur ik of mijn woest lekkere date met zijn wilde blonde manen al ergens tussen de dikke toeristen opduikt.

Ineens staat er een kabouter voor me. Nou ja, hij is in elk geval veel kleiner dan op de foto (en op die van zijn ex). Zijn schelle stemgeluid doet pijn aan mijn oren. Na een gortdroog tienminutengesprek nemen we afscheid van elkaar. ‘We zien elkaar in Amsterdam!’ Ik ren terug naar de vriendinnen en schaterlachend, maar toch ook een beetje teleurgesteld (eerlijk is eerlijk) vertel ik dat het saai was. Amper vijf minuten later ontvang ik een appje: ‘Ik vind je aantrekkelijk, maar je bent te saai voor mij.’ Heel even ben ik intens beledigd. Hé schreeuwkabouter, JE BENT ZELF SAAI. Ik app niet terug. Fuck it, de zon schijnt. Na een tijdje scrol ik door mijn tijdlijn, vind een nieuwe match en denk: Leuk, Happn.

Lauren

Wél een leuk iemand ontmoeten? Lees hier over goede bruine kroegen om te daten in Amsterdam.

Illustratie bovenaan de pagina van de Pijpmeisjes is gemaakt door de art director van TipvanJet, Josselin Bijl.