De Pijpmeisjes 2
De pijpmeisjes

De rebound

De Pijpmeisjes zijn drie vrouwen van bijna 30 jaar uit de Amsterdamse buurt de Pijp. Hartstikke vrijgezel en met bijna elke week een afspraakje op de agenda. Nena leest de godganse dag zelfhulpboeken, Quirine maak je niet blijer dan met Temptation Island en Lauren eet altijd voordat ze naar bed gaat nog een halve bak kwark.
Ze ontmoeten mannen via Tinder, gewoonweg in de kroeg, pikken ze op bij een verjaardag of er duikt plotseling een oud-collega op. Nena, Quirine en Lauren gaan karaoke zingen, spelen glow in the dark midgetgolf of zitten met een fles wijn op een randje aan de Amstel. Je bent een grote man als je iets origineels kunt bedenken.
De Pijpmeisjes delen kortstondige verliefdheid, gênante anekdotes en kwetsbare gevoelens uit hun dateleven. Uiteraard met als doel de ware liefde vinden, maar goed, wat doe je in de tussentijd?

De liefde kan mooi zijn, maar soms doet het fucking veel pijn. Zo heb ik ondervonden dat het hebben van een gebroken hart niet alleen maar een poëtische omschrijving is. Het doet daadwerkelijk pijn om het fysieke contact waar je lichaam zo aan gehecht was, los te laten. 

Mijn lichaam is zich nu, na een relatie van vier jaar, aan het onthechten en dat vind ik moeilijk. Uit zelfmedelijden mag ik elke dag drinken en rook ik tijdens het drinken ineens makkelijk een pakje peuken weg. Ik blèr, nog valser dan normaal, keihard mee met  I’ll Always Remember Us This Way, mezelf pijnigend met de dramatische woorden van Lady Gaga. Met een ouderwetse boekenbon (wie heeft dat nog?!) koop ik het boek Erotische Intelligentie van Esther Perel,  dé relatiegoeroe van het moment, in de hoop te begrijpen waar het is misgegaan. Ik snak naar antwoorden op vragen waarmee ik ben blijven zitten, maar ik weet dat die antwoorden niet gaan komen. En trouwens, al zou ik ze krijgen, dan is daarmee het verdriet niet verdwenen. Het is tijd voor afleiding. Ik heb fysiek contact nodig. Een man. Een rebound.

Ik heb, met mijn broek op mijn enkels, amper een minuut door mijn Instagramtijdlijn gescrold als hij reageert

Het is een doordeweekse dag. Even een wijntje doen met een vriendin resulteert in twee lege flessen. Iets met bodemdrang. Het gesprek komt op een jongen met wie ik een aantal jaar geleden heb gedatet. Tussen ons liep het op niets uit en ik weet dat het nooit iets zal worden. Toch hebben we er een soort knipperlichtvriendschap aan overgehouden en hangt er nog altijd net iets te veel spanning in de lucht.  Ik zit op de wc als ik ineens het lef heb om hem te appen: ‘Ben jij over te halen voor een drankje?’ Hij is snel: ik heb, met mijn broek op mijn enkels, amper een minuut door mijn Instagramtijdlijn gescrold als hij reageert: ‘Ik ging net richting bed. Ben jij daarvoor over te halen?’ Bingo. Ik twijfel geen seconde, maar app hem voor het idee niet meteen terug.

Twintig minuten later sta ik, een tikkeltje nerveus, voor zijn deur. Hij doet open met alleen zijn boxer aan en ik weet: het gaat gebeuren. Ik hoef niets te drinken, we lopen meteen naar boven. Zittend op zijn bed kletsen we over van alles en niets, de schijn ophoudend dat dit heus niet alleen een booty-call is. Tot de spanning te hoog is en hij me zoent. We ontdekken elkaar opnieuw, maar het voelt precies als toen. Ik ben weer terug in de tijd. De seks is fijn. Ik laat hem de leiding nemen en gelukkig weet hij daar nog steeds heel goed raad mee. Als we klaar zijn, val ik tevreden in zijn grote stevige armen in slaap.

De volgende ochtend fiets ik vroeg terug naar huis. Ik heb een drukke dag, dus ontbijt zat er niet in. Ik weet dat het een tijdelijk shot aan endorfine was waar ik naar snakte, mijn lichaam is weer even rustig. De dag heeft weer kleur gekregen en ik voel de zon op mijn gezicht. Ik geniet. Hoe kort dit ook mag duren, voor nu is het even goed zo.

Nena

De pijpmeisjes

De vorige aflevering lezen van De Pijpmeisjes ?