Hotspots

In 24 uur de beste hotspots van Valencia

Valencia is zo’n stad waar alles klopt. Het eten is er lekker, er is altijd zon, vrijwel elke hoek is leuk, er is een indrukwekkende architectuur, coole street art, je kunt er goed shoppen, er is strand en de mensen zijn ontzettend aardig. Er is zoveel keus, wij maken het je makkelijk: in 24 uur de beste hotspots in Valencia.

9.00 Ontbijt 

Wat de Pijp is van Amsterdam, is Russafa van Valencia. Vintage winkels, beschilderde muren, koffietentjes met de beste latte en goede ontbijtspots zoals Dulce de Leche. 
Je eet daar vooral zoetigheid. Het is een knusse tent met een enorme hoeveelheid uitgestalde taarten. Tuurlijk kun je kiezen voor een bagel met avocado en zalm of een gezonde juice, maar de real deal bestaat uit croissants en chocoladebroodjes met jus.

10.00 Kleding shoppen 

Na een promenade door de straten van Russafa ga je door naar El Carmen. Dat is de plek waar klassieke Spaanse sferen en de moderne stad samenkomen. Je shopt hier bij winkels als Zara, Nike en H&M, maar ga ook even naar de toffe vintage winkel Spirito Vintage.

11.30 Lekkernijen kopen

Mínstens net zo leuk als kleding shoppen is het kopen van typische Spaanse producten. Leuk voor jezelf of als cadeautje. Daarvoor moet je bij Mercado Central zijn. Met 956 kraampjes heb je genoeg kans op slagen van het kopen van Iberico ham, saffraan en Spaanse olijfolie.

12.30 Lunchen

Valencia is La Más Bonita. Iedereen kent het en iedereen wil erheen. Grote kans dat je even in de rij staat, maar doe dat echt. Het gezellige zaakje heeft houten witte stoeltjes, schattige lichtblauwe luiken en op de kaart staan gezonde smoothies, goedgevulde salades en heerlijke cakes.

15.00 Rondloeren

Uitbuiken doe je op de fiets. Maak een grote ronde langs het strand naar het L’Umbracle en Ciutat de les Arts I les Ciències en dan weer terug op de fiets. Daar zie je heel geinige futuristische gebouwen in gekke vormen en is er op het plein veel kunst te zien. Daarna fiets je weer terug naar het strand om even te luieren.

17.30 Aperitivo

Vanuit je ligbedje wandel je naar je eerste glas met een hapje. Dáár is Valencia echt heel erg goed in. Midden op het strand vind je Salty Warung, een goede, hippe hapjesbar. Hier heb je uitzicht op de zee, knappe shakers achter de bar en eet je healthy rauwkost met humusdip en cheesy nacho’s. Mét Sangria uiteraard.

21.00 Aan tafel

Tijd voor het diner. Écht Spaans eten doe je bij Protolito. Hier eet je, midden op de boulevard, de beste paella. Blijf na het eten vooral hangen voor live muziek en fancy cocktails.

01.00 – … Voetjes van de vloer

Hier voor ga je naar L’umbracle. Overdag is deze koepel vol palmbomen een toeristische attractie, ’s avonds wordt het omgetoverd tot een nachtclub en kun je losgaan op de lekkerste hitjes.

Deze de beste hotspots in Valencia opslaan in een handige map?

Geschreven door: Jet van Nieuwkerk