cocktails
Amsterdam

Cocktails hoppen in de Reguliersdwarsstraat

Cocktailliefhebber: en shakerboys en -girls opgelet. Op woensdag 19 juni, tijdens de finale van de Bols Around the World-competitie, wordt de Reguliersdwarsstraat een heus cocktailwalhalla genaamd Bols Cocktail Street. Zes barteams, die kans maken op Bos Master Bar Team titel, laten hun beste shakeskills zien en proeven.

Alle barteams mochten uit het gehele Bols assortiment kiezen en zelf bepalen wat ze wilden gebruiken voor hun cocktail en kozen unaniem voor genever als basis. Laat ook weer zien hoe populair dit oud-Hollandse drankje wereldwijd is.

Het feest begint om 19.00 uit. Elke team shaket, danst, spuwt vuur (dit verzin ik zelf) en serveren hun cocktail in ieder een eigen bar die ze ook nog eens zelf mogen pimpen (zie onderaan welk team, welke bar, welke cocktail). Alles om indruk te maken op de jury. De jury bestaat uit verschillende iconen uit de internationale bar industrie, waaronder World’s Best Bartender 2015 en eigenaar van World’s Best Bar 2018 Dandelyan, Ryan ‘Mr Lyan’ Chetiyawardana. Laat vooral de allerbeste winnen.

Wat ik vooral zo leuk vind is dat je bij het kopen van een ticket voor dit ‘feest’ een stempelkaart krijgt waarmee je kunt barhoppen. Je kunt met die kaart 6 sample cocktails af stempelen. Voor een echte gróte signature cocktail betaal je (maar) 4 euro voor.

Duke of Tokyo, Lion Noir, Middl.Eat, Roses by SAL, Soho en Toppers open hun deuren om de cocktails te proeven en er is een dj die het tot een soort shakefestival maken. Ongeveer om 22.00 uur wordt de uitslag bekend gemaakt door de jury.

Koop een ticket en zorg ervoor dat je de volgende dag vrij bent.

Meer weten over Bols Cocktail Street? Klik hier voor het Facebook event

Tickets voor het event kosten €10,- en de volledige opbrengst van de kaartverkoop wordt door Lucas Bols gedoneerd aan non-profit organisatie Dance4Life. Een groepsticket voor 4 personen kost €7,50 per persoon.

De finalisten van Bols Around the World:

SIP Exclusive (Kaapstad, Zuid-Afrika)
Bar: Duke Of Tokyo
Cocktail: Popping the Beat

Botanist Bar (Vancouver, Canada)
Bar: Lion Noir
Cocktail: Into the Æther

El Balcon (Cali, Colombia)
Bar: Middl.Eat
Cocktail: Berry Hot

Keepers (Seoul, Zuid-Korea)
Bar: Roses by Sal
Cocktail: Traveler

Mr Foggs Gin Parlour (London, Engeland)
Bar: SOHO
Cocktail: Double Dutch

Xander Bar (St. Petersburg, Rusland)
Bar: Toppers
Cocktail: Lions Cup

Dit is een betaald artikel in samenwerking met Bols. Lees de voorwaarden voor samenwerkingen hier.

Geschreven door: Jet van Nieuwkerk