Café Bosco
Je van Jet

Warme billen bij Café Bosco

Amsterdam heeft een paar heel goede terrassen. Een daarvan is Café Bosco in de Eerste Constantijn Huygensstraat. Café Bosco heeft op de één of andere manier ook áltijd buiten een plek. Overdag vol in de zon (schaduw onder de luifel) en in de avond pik je ‘m ook nog best lang mee.

Er is een kleine kaart, maar dat vind ik altijd goed nieuws, want dan wordt er genoeg aandacht besteed aan het eten: vis, vlees, een goede cheeseburger en vegetarisch. Ik zeg cheeseburger omdat -ie er gewoon goddelijk goed uitziet, maar het is absoluut geen eetcafé-niveau, hier wordt ontzettend goed gekookt. 

Maar nu komt het. Echte zwoele zomeravonden heb je maar weinig in Nederland. Het koelt toch snel af, het gaat onweren of de servetjes vliegen over het terras. Hier niet. Hier heb je een grote luifel waar je onder kunt schuilen én op verwarmde kussentjes zit. Ik herhaal: je zit op een warme bank. Je bíllen worden warm gehouden. Het is hemels en je kunt urenlang buiten blijven zitten, alleen moet je soms even opstaan om achter een servetje aan te rennen. Nou, als dat het is…

Meer Tip van Jet lezen?

Geschreven door: Jet van Nieuwkerk