Blaren
Beauty

Zo voorkom je blaren bij nieuwe schoenen

Je kent het waarschijnlijk wel: sta je oog in oog met het perfecte paar schoenen is het liefde op het eerste gezicht. Je trekt ze aan, voelt ze lichtelijk knellen, maar je verzekert jezelf ervan dat ze nog uitlopen. En ja, dat zal ook vast wel, maar daarvoor moet je eerst even door de zure appel heen bijten, want schoenen inlopen is geen pretje. Gelukkig zijn er genoeg tips om blaren over te slaan. 

Leer

Schoenen van leer inwijden? Dat kan het beste met natte sokken. Door het water zet het leer wat uit en vormt dat dus meer naar je voet. Laat de sokken helemaal opdrogen voor je de schoenen weer uittrekt en je bent van een blarenfiasco gered. 

Föhnen

Haal je dikste paar sokken uit de kast en wurm je in je gloednieuwe schoeisel. Heb je plekken die extra knellen? Mooi. Zet op die plekken, je föhn. Hierdoor zetten je schoenen op die plekken meer uit en vormen ze zich perfect naar jouw voeten. Houd de schoenen wel aan tot ze weer helemaal zijn afgekoeld. 

Deodorant

Als je alleen al bij het lezen van de vorige tip zweetvoeten kreeg, dan hebben we hier een die daar perfect op aansluit. Je kunt namelijk met een gel deodorant blaren voorkomen. Smeer wat aan de binnenkant van je schoenen op schurende plekjes en you’re good tot go.

Preventie

Wil je je schoenen meteen aan? Dan kun je blaren voor zijn door alvast op de plekken waar de schoenen schuren of knellen blarenpleisters te plakken. Op deze manier kun je je schoenen zonder helse pijn inlopen. 

Wil je meteen nieuwe schoenen shoppen? Op deze app vind je de tofste sneakers.

Geschreven door: Redactie