wijnbars in Parijs
Parijs

De beste wijnbars

Toegegeven: op heel veel plekken in Parijs drink je een perfect glaasje wijn met een klein hapje, daar hoef je niet de hele stad voor door te crossen. Op bijna elk terras zit je goed, en dan maakt de zaak niks meer uit. Wat dan wél belangrijk is: zit je in een leuke straat waar veel te loeren is? Maar ben je specifiek opzoek naar beste wijnbars, dan zijn dit mijn vier favorieten. Hier zit je binnen of sta je buiten op het terras. 

La Buvette (niet te verwarren met restaurant Buvette Paris, ook een goede tip)

Waarschijnlijk het allerkleinste wijnbarretje (twee tafeltjes) van Parijs, maar wat een finesse. Gekookt eitje, bordje boterbonen met olijfolie, stukje kaas; simpele hapjes bij bijzondere wijnen. Wie het thuis wil naspelen: La Buvette heeft een eigen kookboek. Met mooi weer is er een terras(je). Vlak ernaast, op de hoek, zit restaurant Chez Lui, waar je heel lekkere inktvis van de grill (als die dan nog op de kaart staat) kunt eten. Dit is een gezellig en prima (met een niet zo super-Franse kaart) tentje voor als je nog een beetje trek hebt na de wijn.

La Buvette
67, Rue Saint-Maur, Parijs 11 woe-vrij 17u -22u za-zo 12u-22u

Septime La Cave

Waarom hangt hier geen plaquette aan de gevel met ‘Alison Roman was here’? Zelfs geen selfie met de eigenaar hangt ook maar ergens in deze wijnbar, zij is er geweest dus ik móest hier uiteraard ook naartoe. Zij vindt dit één van de beste wijnbars. Misschien heb ik wel op het krukje gezeten waarop zij zat! Grote kans want ook deze zaak is piep- en piepklein. Ik begrijp Alison wel: dit is een cave zoals je ze kent uit de echte oude Parijse films: houten vaten, goeie wijn, stukje paté erbij… C’est tout!

beste wijnbars
zacht geitenkaasje met olijfolie en perfect brood

Septime La Cave
3, Rue Basfroi, Paris 11, alle dagen geopend van 16u-23u

Le Baron Rouge

Om de hoek van de geweldige (overdekte) markt op Place d’Aligre zit deze wat grotere wijnbar vaak stampvol stamgasten. Men is er ruimhartig en gunt ook de vreemdeling een plaatsje aan de toog of bij mooi weer op het ruime terras. Maar dan mis je wel de schoolbel die klinkt als iemand een fooi heeft gegeven. En wie doet dat niet? Zo charmant is de barman. Je drinkt er heel goed wijn voor nog geen drie euro per glas (waar kan dat nog?). En voordat ik het vergeet: bestel radijs met boter en zout. Inderdaad: plakjes radijs, likje boter erop en een snuf zout. Goddelijk.

Ik heb getwijfeld om deze tip te delen, want tja, soms wil ik ook iets voor mezelf houden, maar vooruit. 

beste wijnbars
Radijs en rillettes

Le Baron rouge
1, Rue Théophile Roussel, Paris 11, di-vrij 10u-14u en 17u-22u za 10u-22u zo 10-16u

Frenchie Bar à Vins

Deze bar zit tegenover restaurant Frenchie, gerund door chef Greg Marchand. Het is een heel populaire plek in Parijs, dus hier zou ik absoluut voor reserveren. Ik vind de wijnbar net zo goed en hier kun je gewoon binnenlopen. Je zit aan lange gezellige hoge tafels en bij elk glas kun je ook een heel erg lekker en verfijnd hapje krijgen. 

Frenchie Bar à Vins,
6 rue du Nil, elke dag geopend van 18.30 -23u

beste wijnbars
Septime la Cave- Zou hier Alison Roman gezeten hebben?

Genoeg over de beste wijnbars, Lees hier over de mooiste Speeltuinen van Parijs

Geschreven door: Jet van Nieuwkerk