beste takeaway Amsterdam
Amsterdam

6 x beste takeaway

Ik heb heus niet áltijd zin om te koken en er is zo vreselijk veel lekker aanbod in de stad, wat maakt dat het natuurlijk wel heel verleidelijk is om na werk op weg naar huis een bakje mee te nemen. Hop, staat het meteen op tafel. Dit vind ik de beste takeaway in Amsterdam

Krua Buppha

Oef, ik durf wel te zeggen de beste Thai van de stad. Toen ik nog in de Rivierenbuurt woonde, waren we daar kind aan huis. Op de deur hangt een Parool-recensie van dik twintig jaar geleden met ik geloof het cijfer negen. Ik zeg een tien.
Van Woustraat 241

Couscousbar

Sowieso stikt de Javastraat van goede eettenten uit bijna elk land dat je maar kunt bedenken. De Couscousbar is ongelofelijk goed. Ik neem dan graag de coucous met kippendijen, maar de vega of zelfs vegan couscous is ook heerlijk, want er zit mega veel groenten in, echt een grote bak vol. De couscous is enorm juicy, want ze gieten er extra sap van de groenten overheen. Eén portie is voor de volgende dag ook nog genoeg om mee te lunchen. 
Javastraat 30

Effendy

Tja, gewoon echt de beste Turkse pizza in town. Het wordt gemaakt door heel lieve mensen, ik dénk een stel, en alles is zo vers. Je hebt ook een variant met spinazie en feta als je eens wat anders wilt. Effendy werd laatst geprezen in de krant en sindsdien moeten ze wel duizenden pizza’s per dag maken, geloof ik. Er staan altijd drie scootertjes voor de deur om takeaway weg te brengen. Vergeet er ook niet zo’n kuipje Ayran (zoute frisse drinkyoghurt) bij te nemen. Zoals het hoort. 
Rozengracht 148

La Perla Pizza

Dunne bodem, goede tomatensaus, vers beleg. Ik zou eigenlijk zeggen: eet de pizza ter plekke op. De bodem is lekker dun, maar dan koelt hij dus ook snel af. Buiten eten op een bankje of bij La Perla binnen voor het raam. Alhoewel, koude pizza is ook lekker.
Tweede Tuindwarsstraat 14

Wijmpjes Deli

Het restaurant Wijmpje Beukers zit in De Pijp (ga daar heen, zo goed!), maar dit is een deli in de Jordaan. Er is een vitrine die vol ligt met salades, lasagne, vis en vlees. Het verschilt per dag, alles komt er elke dag vers uit de keuken. Neem meteen een koude fles wijn mee uit de koeling. Oh ja, ze hebben ook goddelijk belegde broodjes.
Tweede Anjeliersdwarsstraat 22d

Djago

Crazy Indo! Echt heel goed en lekker veel groenten. Neem de bami met garnaaltjes. Ze hebben verschillende soorten saté en ook zuur.
Scheldeplein 18

Geen takeway maar liever érgens eten? Lees hier de beste spots voor eten aan de bar.

Geschreven door: Jet van Nieuwkerk