beste Surinaamse eettent van Amsterdam
Verdient meer aandacht

Beste Surinaamse eettent van Amsterdam

Sommige plekken wil je eigen liever voor jezelf houden, maar verdienen ook meer aandacht en het eten is er vaak zo lekker dat iedereen dat moet proeven. Goed, we spreken af: het blijft ons geheim, maar Ricardo’s is de beste Surinaamse eettent van Amsterdam.

Surinaams eethuis Ricardo’s in de Javastraat in Amsterdam (sowieso de meest culinaire straat van de stad). Hier eet je echt Surinaams en is het menu iedere dag anders. Dat wil zeggen: een aantal gerechten maakt Ricardo iedere dag, maar zijn specialiteiten maakt hij altijd op een vaste dag in de week. Van pom en de lekkerste roti tot zalm moksi alesi (rijst met zalmkraagjes en zoutvlees) en barbecuekip waar mensen de hele week al naar uitkijken. Je kunt het uiteraard meenemen of even binnen gaan zitten – het interieur is, zoals het een goede geheime spot betaamt, ondergeschikt aan het eten: lekker rommelig en een tikje ongezellig, maar dat doet er allemaal niet meer toe zodra je de eerste hap neemt. Voor de Surinaamse gerechten van eethuis Ricardo’s heb je alles over. Zelfs vroeg eten, want dat is wel nodig als je de dagspecials niet wilt mislopen. Het kan hier snel gaan.

Een laatste bonustip: ga op zondag. Dan staat er saoto op het menu en dat zou toch weleens de lekkerste van de stad kunnen zijn. Maar laten we wel wezen: je wilt hier natuurlijk eigenlijk iedere dag heen, want er is eigenlijk niks dat níet extreem lekker is.

Nog meer trek? Lees sushi in een kantine.