bananenbrood
Je van Jet

Bananenbrood is (toch eigenlijk) altijd een goed idee

Voor de TipvanJet-lezing afgelopen week bakte ik voor iedereen bananenbrood. En hoewel we soms ook wel een beetje bananenbrood-moe zijn, gingen ze op als warme broodjes. De volgende dag stuurde ik iedereen het recept toe. Het is gewoon hartstikke easy, handig voor als je voor veel mensen iets lekker wilt maken, (bijna) iedereen houdt ervan, maar ook voor in je eentje heb je er de hele week plezier van. Dan vries je gewoon plakjes in, voor elke dag eentje.

Bananenbrood 

3 + 1 bananen
150 gram volkoren bloem, je kunt ook ‘normale’ bloem gebruiken, speltbloem of amandelmeel (dan wordt het wel minder compact).
3 eieren
1 theelepel bakpoeder
150 gram rozijnen
100 gram ongebrande noten
1 theelepel kaneel
snuf zout

extra: bakblik en bakpapier

  • Zet de oven op 175 graden.
  • Laat de rozijnen even wellen in lauw water.
  • Prak (of mix, ik gebruik een staafmixer) DRIE bananen.
  • Mix met een vork (of met een staafmixer) de eieren en de kaneel erdoorheen.
  • Doe de bloem, het bakpoeder en een snuf zout door de bananen en mix goed met een spatel.
  • Giet de rozijnen af en hak de noten (grof!).
  • Doe de rozijnen en de noten bij het beslag.
  • Giet het beslag in een bakblik met bakpapier.
  • Pel de overige banaan, snijd overdwars en leg op het beslag.
  • Zet in de oven voor 45-50 minuten. NIET LANGER, anders wordt het te droog en als je het brood laat afkoelen gaart het ook altijd nog een beetje door.
  • Eventueel besmeren met pindakaas.

Meer Je van Jet lezen?