Airbnb in Nederland
Hotspots

Airbnb’en in Nederland

Zodra het weer langer dan één dag omslaat, komen er onbedoelde gedachtes bij me op. Van ‘potjandorie – is de herfst nu al begonnen’ tot aan ‘waar op de wereld zou ik nu nog kunnen genieten’. Eigenlijk is dat onzin. Want hoe fijn ik de zon ook vind, ik heb hem niet per se nodig om te ontspannen en op te laden. Bovendien vind ik het wat discutabel om voor nog geen Snicker en een Bounty het vliegtuig te kunnen pakken naar Zuid-Europa. Dus heb ik bedacht wat ik eigenlijk écht nodig heb om ‘er even helemaal uit’ te zijn. Die ingrediënten combineer ik met de leukste Airbnb in Nederland. 

Rollenbollen in de bossen  
Ja, ja, ja, het klinkt soms oubollig, maar het is gewoon zo: de natuur doet je goed. Bomen scheiden stofjes uit die een positief effect hebben op het stressniveau van je lichaam. Daarnaast zie en voel je het natuurlijke ritme van de dag. Dat helpt bij een goed dag- en nachtritme. En wanneer je je kilometers door het bos hebt gemaakt, smaakt een kop chocolademelk nog lekkerder dan anders (of doe eens gek en probeer een kop chai).

Cultuur is het geheim 

Wanneer ik me een beetje lamlendig voel, dan heeft de omgeving invloed op me. Het is dan van belang dat ik niet te melancholische liedjes aanzet of mezelf verstop onder mijn dekbed , dan kom ik er maar moeilijk uit. Wat wél helpt, is het ontdekken van nieuwe steden, de winkels die ze er hebben en musea. Die prikkels zorgen ervoor dat ik naar een nieuwe wereld wordt gelokt, eentje waar het een stuk zonniger is. En wist je dat in sommige Nederlandse steden je al het gevoel kunt hebben dat je in het buitenland bent? Airbnb in Nederland is zo slecht nog niet.

Als de locatie je een romantisch steuntje in de rug geeft… 
Ja, vrouwen, van al dat carrièrejagen, piekeren en multitasken hebben we vooral ook ontspanning nodig. Een beetje ruimte. Een bad. Een groot bed, met knisperende lakens.

Airbnb in Nederland

Ben je op zoek naar nog meer reistips, ga op pad in Kopenhagen.

Geschreven door: Marloes Klein

Geschreven door: Jet van Dort