affogato
Zoet

Het lekkerste toetje van de wereld

Ken je de Amerikaanse kok Alison Roman? Kijk eens op haar Instagram, je wordt gek van al het lekkers en je krijgt meteen honger. Alison vindt dat er in ieder huishouden altijd goed vanille-ijs in de vriezer moet liggen. Ik ben het gruwelijk met haar eens. Ik woon zelf recht tegenover een ijszaak en in de zomer is er bijna geen avond dat ik naar beneden loop voor een bolletje. Liever roomijs dan sorbet. Nu, in de winter, volg ik het bevel van Alison op. Het bevel van zomaar een lepel uit de bak, maar vooral ook het bevel om het lekkerste toetje van de wereld te maken. Affogato, simpeler kan bijna niet, namelijk: een bol (echte goede) vanille-ijs in een glas en daaroverheen een shot warme espresso. En als je het toevallig in huis hebt nog een beetje amandelschaafsel op de top.

Dit heb je nodig voor Affogato

  • Nescafé Dolce Gusto Espresso
  • 1 of 2 bolletje(s) vanille-ijs
  • 1 tl amandelschaafsel

Zo maak je Affogato

affogato
  • Doe 1 (of 2!) bolletje écht goed vanille-ijs in een glas.
  • Zet een kopje Nescafé Dolce Gusto Espresso.
  • Giet dat (eventueel) over in een schenkkannetje en verdeel de espresso over het ijs in het glas. Garneer met amandelschaafsel en serveer met een lange lepel.
  • Met het opeten niet te lang mee wachten, anders krijg je één grote milkshake. Hoewel, dat is net zo lekker.

Dit recept is een samenwerking met Nescafé Dolce Gusto
Klik hier voor een koffiesmoothie