Google
Blijmakers

In een oogopslag weet je waar je moet wezen

Ik kom aan de lopende band hotspots tegen. Én raakte ze tot voor kort aan een andere lopende band weer kwijt. Heb ik wat op gevonden! Google om precies te zijn.I

Ontdekte ik een hotspot, dan maakte ik een printscreen, tikte wat in mijn notities, sloeg plekken op in mijn computer of schreef een adres op in mijn notitieboek. Ga ik naar een stad die ik niet ken? Heb ik ineens geen idéé meer waar ik precies de tips voor die ene stad heb opgeslagen. Als iemand mij vraagt waar ze moeten zijn in Marseille, dan zal ik eerst vreselijk moeten graven en zoeken voordat ik met iets leuks kan komen. Ik ben jaloers op mensen die alles georganiseerd in mapjes bewaren en dan ook nog eens op kleur of alfabet. Sinds een paar weken is het anders en zet ik pinnetjes in Google Maps op plekken die tof zijn of die ik juist nog wil uitproberen. Als nu iemand vraagt: ‘Hé, waar moet ik eten in Rome?’, dan kan ik die Google-pinnetjes delen.


Zo werkt het

– Je ziet een geinig plaatje op Instagram van een mooi restaurant of je krijgt een plek van iemand getipt. 
– Vul de naam of het adres in op Google Maps.
– Tik op het adres en zie bij het overzicht staan: ‘Opslaan’.
– Dan kies je voor een hartje (betekent: dit is favoriet) of een vlaggetje (betekent: hier wil ik heen).
– Hopla, pinnetje op de landkaart.
– Om je opgeslagen spots te bekijken, ga je naar de drie liggende streepjes naast de zoekbalk en tik je op ‘Mijn plaatsen’.
– Onder ‘Mijn plaatsen’ kun je ook de lijsten delen.
– Et voilà!

Nog iets anders handigs lezen?

Geschreven door: Jet van Nieuwkerk