Abbot Kinney's
Ga groen

IJs waarmee je de planeet helpt

Door de bomen het bos niet meer zien als je graag wat groener zou willen leven. Je wíl graag, maar ontkomt er soms niet aan: je koopt iets waar toch weer plastic omheen zit, je krijgt per ongeluk een rietje in je gin-tonic en dat nieuwe kledingstuk krijg je ook niet meer uit je kop.

Echt niet dat je je hele leven moet omgooien om een milieubewust persoon te worden, laat staan dat je denkt dat het dan saai wordt. Als je vanaf nu elke dag vijf minuten doucht in plaats van die gewoonlijke vijftien minuten, mag je best al zeggen dat je groen bezig bent. En neem altijd je boodschappenmand mee naar de supermarkt, dan hoef je daar geen plastic tas te kopen. Ik wil je ook adviseren om drie keer in de week vegetarisch te koken en voor wie durft ook eens plantaardig. 

Stick up for your planet! Met andere woorden: kom een beetje op voor je eigen planeet, met nog weer andere woorden: leef (wat) bewust(er). Dat is het motto dat bij het nieuwe ijsje van Abbot Kinney’s hoort (ijsjes hebben ook motto’s!) en die willen je, net als ik, tips geven om bewuster te leven. Kleine stapjes, grote effecten. Kijk wat haalbaar is en binnen handbereik voor jou. Koop cosmetica zonder idiote onnodige ingrediënten, verruil de auto soms voor de trein, leen eens een kleertje van iemand in plaats van iets nieuws te kopen en begin morgen met het scheiden van plastic. Kies wellicht ook eens voor een vegan ijsje. Hé, daar hebben we Abbot Kinney’s weer.

Echt niet dat je je hele leven moet omgooien om een milieubewust persoon te worden.

Want wat doet het met de aarde als we meer plantaardig eten?
‘Als je geen dierlijke producten meer eet, bespaar je 850 kilo CO2 per jaar van de in totaal 1,9 ton CO2 die we per jaar door voeding en drinken uitstoten,’ zegt woordvoerster Kirsten Palland van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal. ‘Deze totale milieu-impact wordt berekend aan de hand van de broeikasgassen die bij de productie van voeding vrijkomen, de uitputting van fossiele brandstoffen, het landgebruik en het waterverbruik.’*

Maar wacht, ik was bij Abbot Kinney’s, een biolgisch plantaardig ijsje op basis van amandelen en overgoten met pure chocolade. Het houten stokje en de papieren verpakking dragen het FSC-keurmerk en de plastic verpakking is recyclebaar en mag dus bij het plastic afval. Met dit ijsje zeg je eigenlijk: ik ben bewust bezig. Nou, da’s een heel makkelijke win-win-win, want hij is ook nog eens heel erg lekker. Ik zei toch dat het niet saai was?

Het ijsje is te koop in de grotere supermarkten en bij Marqt en Ekoplaza en/of kijk op de website van Abbot Kinney’s voor meer informatie.

Abbot Kinney's

*bron: dagblad TROUW

Dit artikel is een samenwerking met Abbot Kinney’s. Kijk onder het kopje ‘Samenwerking’ voor onze voorwaarden.

Geschreven door: Jet van Nieuwkerk