Werkplekken Parijs
Parijs

Werkplekken met goede wifi

Omdat ik mezelf even hoognodig moest afsluiten om te werken aan mijn derde boek, zat ik voor twee weken in Parijs. Daar vond ik rust, Franse kaas, baguettes, de Seine, de taal en gigantisch veel inspiratie. Ik kon er ongestoord typen (en koken!) in mijn appartementje, maar goed, in een beetje onder de mensen zijn en een leuk kijkje op een Franse boulevard had ik soms ook wel zin. Dus nam ik mijn computer mee naar buiten.

Het gaat om snelle wifi, een stek waar je lang kan blijven zitten en een met een goede kaart. Ik geef je vijf leuke werkplekken in Parijs waar ik graag mijn laptop openklap.

Le Pigalle Hôtel

Überhaupt zijn hotels altijd populaire plekken om wifi te slurpen. Ik vond Hotel Pigalle een heel fijne plek met snel internet en een kaart vol heerlijke kleine hapjes, zoals de hummus met brood of de halve geroosterde bloemkool. Aan het einde van de straat zit Grand Pigalle Hôtel, vergis je dus niet in het adres. Dat is overigens ook een leuke plek, maar om te werken en qua kaart gaat mijn voorkeur meer uit naar rue Frochot. Loop naar achteren de zaak in, want daar zitten vooral de laptopwerkende mensen en je kunt hier gemakkelijk een paar uur bivakkeren.
9 Rue Frochot

La Compagnie du Café

Een gezellige zaak met salades, quiches, wraps en vers fruit.  Ze zijn er zeer goed in koffie zetten, hebben zelfs hun eigen koffiebonenlabel en achterin de zaak worden de bonen gebrand, wat zorgt voor een heerlijke vers gebrande koffielucht. Deze zaak is min of meer gemaakt voor laptops, want er is bijna geen tafeltje waar geen computer staat opengeklapt. Het wifi-wachtwoord is goodcoffeegoodfood.
19 Rue Notre Dame de Lorette

Anticafé

Dit café is uitgevonden speciaal voor de flexwerkers. Je betaalt voor de tijd die je er bent en koffie, thee en wat zoets kun je gewoon zelf pakken. Het heeft een beetje een huiskamergevoel en is ook erg geschikt wanneer je samen met iemand wilt werken of iets wilt bespreken. Er hangt een hele leuke relaxte sfeer met veel jonge (vooral) Fransen. Je kunt er ook een aparte kamer boeken als je wilt vergaderen. Check ook even de site voor grappige events zoals ‘After work out Games’ of ‘Improve your French’. Eén van de gezelligste werkplekken in Parijs, naar mijn mening.
Op verschillende plekken in de stad.

Starbucks l’Opéra

Tja, misschien niet heel erg Frans, maar deze vestiging ligt super centraal en is heel erg groot en fijn om te werken.
26 Avenue de l’Opéra

KB Coffee Roasters

Een hartstikke goede koffietent met weer eigen gebrande koffiebonen. Je kunt heel fijn aan het raam zitten op de hoge krukken met uitzicht op een leuk pleintje met een geinig terrasje. Achter de toonbank staan hippe Franse gasten die de perfecte melk schuimen en op de toonbank is er genoeg keus uit homemade taart en cake.
53 Avenue Trudaine

Ook benieuwd naar geweldig leuke restaurants in Parijs?

Geschreven door: Jet van Nieuwkerk